Ρικ Πιτίνο

Την γνώση του τι σημαίνει ένα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού επισήμανε ότι έχει ο νέος προπονητής των “πράσινων” Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης; (03/01) πριν από το ντέρμπι του ΣΕΦ.

“O GM των Γκρίζλις, τον οποίο προσέλαβα στην ίδια θέση όταν ανέλαβα τους Σέλτικς, μου είπε πως το Λούιβιλ – Κεντάκι, είναι σαν ένα παιχνίδι… εκκλησιών μπροστά σε αυτό εδώ το ντέρμπι. Άρα, καταλαβαίνετε…”, είπε χαρακτηριστικά ο Ρικ Πιτίνο όταν ρωτήθηκε σχετικά το απόγευμα της Πέμπτης (03/01) στο ΟΑΚΑ.

Κι αν η αντιπαλότητα των δύο ελληνικών ομάδων έχει μακρά φήμη -ενίοτε κι άσχημη- που ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της χώρας μας, αυτό που κρατήσαμε από όσα είπε ο Ρικ Πιτίνο είναι η δική του άποψη για τα… συστατικά μιας εκτός έδρας νίκης:

Ρικ Πιτίνο

 

“Είπα στους παίκτες μου πως για να πάρεις μια νίκη εκτός έδρας απέναντι στον οποιονδήποτε, θα πρέπει να είναι 8 με 10 πόντους καλύτεροι. Αν δεν είμαστε, τότε ο αγώνας θα πάει στο τελευταίο σουτ ή θα έχει ο αντίπαλος τον έλεγχο του αγώνα. Θα πρέπει να παίζεις εξαιρετικά για να πάρεις μια νίκη εκτός έδρας, σε οποιοδήποτε επίπεδο και να παίζεις. Είτε είναι το NBA, είτε είναι το NCAA, είτε είναι η Euroleague ή το ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να παίζεις καλό μπάσκετ για να κερδίζεις εκτός έδρας” εξήγησε ο πολύπειρος Αμερικανός προπονητής.

Ακολούθως ο Πιτίνο ρωτήθηκε για τις διαφορές του πρωταθλήματος με τη Euroleague.

“Η Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά κοντά. Η Euroleague έχει ίσως μεγαλύτερα ρόστερ, περισσότεροι παίκτες έρχονται από τον πάγκο. Στο προηγούμενο παιχνίδι, δυσκολευτήκαμε αρκετά να νικήσουμε αλλά κάναμε αυτό που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουμε τη νίκη”.

Ρικ Πιτίνο

 

Όσο για τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, ο Πιτίνο προτίμησε να μην τις αποκαλύψει στον Τύπο:

“Όχι, όχι κάποιες που να μπορώ να πω σε εσάς”!.

Ο Ρικ Πιτίνο εξάλλου ρωτήθηκε και για την επίσκεψη των οπαδών στην προπόνηση στο ΟΑΚΑ, και απάντησε:

“Έχω ξετρελαθεί με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, οι άνθρωποι εδώ είναι υπέροχοι. Τις προάλλες πήγα να φάω κάτι, με είδε κάποιος και μου είπε «είσαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού;». Του είπα ναι και μου είπε πως είναι Ολυμπιακός. Πήγα σε άλλο τραπέζι αμέσως”.

Ρικ Πιτίνο