allstarbasket.gr

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Αργύρης Παπαπέτρου και φυσικά πατέρας του Ιωάννη, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιάννη Λαμπίρη.

Ο κ.Παπαέτρου δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του ενώ έκανε λόγο για “Γολγοθά” που βίωσε ο γιός του. Φυσικά δήλωσε υπερήφανος και για τον Ιωάννη αλλά και για τον έτερο γιό του, τον Γιώργο, που στάθηκε στο πλευρό του αδερφού του τις δύσκολες στιγμές μετά τον τραυματισμό του.

Παράλληλα αποκάλυψε και ένα μήνυμα που δέχτηκε από τη Σερβία το οποίο ανέφερε: “Μας λείπουν ο Ιωάννης και ο Λεσόρ. Τους αγαπάμε πάρα πολύ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργύρης Παπαπέτρου:

Για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού απ’ τον Παναθηναϊκό: «Ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία για πολλούς λόγους. Για εμάς υπήρχε ακόμη ένας πολύ ιδιαίτερος λόγος πέρα απ’ όλα αυτά που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Ιωάννη, που, πέρα απ’ το ότι τον άφηνε πίσω αγωνιστικά, ήταν και πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί πνευματικά και ψυχολογικά, γιατί προσπαθούσε να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος, αλλά στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό. Ακούγοντας κι εγώ κάποιες δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του τροπαίου, κατάλαβα ότι ήταν ακόμη σοβαρότερα τα πράγματα, γιατί είχε περάσει απ’ το μυαλό του να σταματήσει το μπάσκετ. Αυτό δείχνει το πόσο ήθελε να είναι ανταγωνιστικός, αλλά τότε δε μπορούσε. Είμαστε πολύ περήφανοι που έδωσε τη “μάχη” του, το ξεπέρασε, μπόρεσε να είναι ένας “κρίκος”, να βάλει κι αυτός ένα “λιθαράκι” στην επιτυχία και κυρίως ότι νίκησε τον εαυτό του και μπόρεσε να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός. Επίσης, δε θέλω να κρύψω ότι είμαστε περήφανοι και για τον Γιώργο, που στάθηκε δίπλα στον Ιωάννη όλο το διάστημα με τις προπονήσεις, τη συζήτηση, προσπάθησε να τον κρατήσει. Για εμάς ήταν ένας “Γολγοθάς”. Είμαι πολύ περήφανος που ο Ιωάννης κατάφερε να γίνει μέρος της ιστορίας αυτής της πολύ μεγάλης ομάδας μας».

Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου: «Δε μιλάμε πού πριν τα ματς, τις περισσότερες φορές καθόλου. Δε θέλω να φορτίζω περισσότερο την ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ξέρω πώς είναι να αναμένεις τόσο μεγάλα παιχνίδια. Το ένιωθα και έβλεπα πραγματικά ότι ήταν απελευθερωμένος. Ήταν πιο σίγουρος, ήξερε ότι έχει βάλει πολλές ώρες στο γήπεδο, είχε βάλει πολλή δουλειά και ότι είναι κι αυτός εκεί για να προσφέρει. Σίγουρα το σύνθημα είχε δοθεί ήδη απ’ τους πιο έμπειρους, απ’ τους πολύ καλούς παίκτες που έχει το ρόστερ του Παναθηναϊκού, αλλά έβλεπα ότι και ο Ιωάννης είχε μπει στην ίδια “σελίδα” με αυτούς και ήμουν σίγουρος ότι κάτι καλό θα βγει».

Για το πρώτο μήνυμα που του έστειλε μετά την κατάκτηση: «Επειδή δε μπορούσα μέσα σ’ αυτόν τον χαμό να τον πετύχω, είπα να του γράψω κάτι γιατί δεν άντεχα. Οπότε έστειλα “Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης! Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε” και γέμισα το μήνυμα με τριφύλλια και πράσινες καρδιές».

Για το ότι ο Λεσόρ και ο Παπαπέτρου ξέσπασαν σε κλάματα αμέσως μετά τη λήξη: «Έχω την αίσθηση ότι πολλά παιδιά του Παναθηναϊκού είχαν πολύ μεγάλη πίεση. Σίγουρα ο Ιωάννης και ο Λεσόρ είχαν πολύ μεγάλη πίεση, ο Λεσόρ πέρασε και μια πολύ δύσκολη παιδική ηλικία όπως έχει δηλώσει και έφτασε σε αυτό το σημείο. Το μεγαλύτερο παράσημο, για ‘μένα, είναι που τα ξημερώματα, 2:00-2:30 ώρα Ελλάδος, μου έστειλε ένας καλός φίλος απ’ τη Σερβία που είναι απλά ένας απλός φίλαθλος, και είπε “Μας λείπουν ο Ιωάννης και ο Λεσόρ. Τους αγαπάμε πάρα πολύ”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναθηναϊκός: Οι φωτογραφίες μέσα από το λεωφορείο (gallery)

To κάρφωμα του Κέντρικ Ναν στην κορυφή του Top-5 του τελικού (video)