allstarbasket.gr

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με 80-65 το απόγευμα της Κυριακής και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στους τελικούς των playoffs της Stoiximan Basket League.

Οι τελικοί Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού αρχίζουν την Τετάρτη (5/6), ενώ ο Άρης θα παίξει έναν αγώνα, εκτός έδρας με το Περιστέρι, για την 3η θέση στην τελική κατάταξη.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ, λίγο αργότερα. 

Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι αυτό που είδαμε στο Nick Galis Hall, με αρκετή ένταση ειδικά στο πρώτο μισό.

Ο Άρης έπαιξε χωρίς τον Σανόγκο που ‘χε πάθει τράβηγμα στο προηγούμενο αγώνα, αλλά και τον Ρόνι Χάρελ που ‘ναι εκτός, με οστικό οίδημα.

Ο δε Παναθηναϊκός άφησε τον Λούκα Βιλντόσα εκτός εξάδας ξένων, όπως και στον πρώτο ημιτελικό.

Η διαφορά ποιότητας και βάθους στον πάγκο ήταν εμφανής όσο ο αγώνας κυλούσε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί διαφορά, που έφτασε στους 17 πόντους στα μισά της Γ’ περιόδου και 21 στην τελευταία, έχοντας 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Λεσόρ 15, Γκραντ 13, Ναν 11, Γκριγκόνις 11, Ερνανγκόμεθ 10.

Ο Άρης το πάλεψε, πήγε πάλι σε μονοψήφια επίπεδα, έπαιξε για τον κόσμο του που ‘χε γεμίσει το “Παλέ”, στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του στη φετινή περίοδο. Αν ήταν και ελαφρώς πιο εύστοχος από μακριά (4/27 τριπ.).  θα ‘χει μείνει πιο πολύ ώρα κοντά στο σκορ κι η διαφορά δεν θα του έφευγε τόσο στο τέλος.

Ήταν όμως μια σεζόν που τον βρήκε στην 4άδα μετά από 7 χρόνια, κι άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, συνδυαστικά, με την πορεία που κατέγραψε στο EuroCup και για αυτό ο αγώνας έκλεισε με πολύ τραγούδι από τους φίλους του, σε ένδειξη αναγνώρισης όσων είδαν στη χρονιά. 

 

allstarbasket.grΗ εξέλιξη του αγώνα:

Ο Άρης προσπάθησε να ελέγξει τον αγώνα μέσα από την άμυνά του, όπως συνήθως στη φετινή σεζόν. Και με τον Ρομπέρτο Γκάλινατ να βάζει γρήγορα 7 πόντους, προηγήθηκε με 11-9.

Διατήρησε δε το προβάδισμα με 15-13, έως το τέλος του δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να έχει 0/4 τρίποντα.

Στη β’ περίοδο τα “άναψαν τα αίματα” από την ένταση στην αμυντική προσπάθεια, ειδικά του Άρη.

 

Ο πάγκος του Παναθηναϊκού ζητούσε πιο συχνά φάουλ, ο Άρης διαμαρτυρόταν, κυρίως ο κόσμος του, για αυτά που υποδείκνυαν οι διαιτητές κι οι παίκτες έβγαλαν τη νευρικότητά τους στο παρκέ. Σαν σε συνέχεια κι από κάποιες κόντρες του πρώτου αγώνα, υπήρχε λογομαχία Ναν-Ριντ, Σλούκας και Καστρίτης δέχθηκαν τεχνικές ποινές, αν κι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, είπε στους διαιτητές πώς απλά συζητούσαν με τον coach του Άρη!

Ο Ντε Σόουζα χρεώθηκε με 4ο φάουλ στον Ερνανγκόμεθ, στον οποίο νωρίτερα έκανε trash talking για να του απαντήσει ο Ισπανός λέγοντάς του ότι έκανε αχρείαστο φάουλ!

Ήταν η σειρά του Αταμάν να δεχτεί τεχνική ποινή, σε ένα σκηνικό διαρκούς έντασης, διαμαρτυριών από όλους, με το μπάσκετ να ‘χει τεθεί… σε 2η μοίρα!

Με τη λήξη του ημιχρόνου, δέχτηκε τεχνική ποινή και ο Γκριγκόνις, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με διαφορά οκτώ πόντων, 28-36 για τον Παναθηναϊκό, από το 25-25 του 15′.

Ο Ερνανγκόμεθ (10π. στη Β’ περίοδο) έκανε τη διαφορά κι έβαλε μάλιστα τα δύο τρίποντα που είχε η ομάδα του στο 20άλεπτο, σε 11 προσπάθειες.

 

Ο Άρης ήταν φορτωμένος με φάουλ και κυρίως, δεν είχε τις ίδιες λύσεις ειδικά στους ψηλούς, λόγω και της απουσίας του Σανόγκο.

Ο Μήτογλου που δεν σκόραρε στο πρώτο μισό και ο Τζέριαν Γκραντ, έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να διευρύνει τη διαφορά. Πρώτα 33-47 στο 25′ και μετά 36-53 σχεδόν 3,5 λεπτά για τα 30′. Μετά ήταν η σειρά του Ναν, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο.

Ο Άρης δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, άλλωστε έπαιζε σε ένα γήπεδο γεμάτο από τους φίλους του, ενδεχομένως για τελευταία φορά φέτος, εφόσον παρέμενε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Με τον Τολιόπουλο να κάνει το καλύτερό του δεκάλεπτο, μείωσε έως τους 10, 47-57, πριν τελειώσει το δεκάλεπτο 49-60 και κράτησε “ζωντανή” την ανταγωνιστικότητα στο παρκέ.

Κατάφερε δε να φτάσει στους 9, 53-62, αλλά αυτή ήταν η πιο κοντινή απόσταση που είχε μέχρι το φινάλε.

Οι “πράσινοι” έκαναν 9-0 σερί για το 71-53 και ξεπέρασαν τους 20 πόντους στο 36:10 στο 75-54.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 28-36, 49-60, 65-80

 

H στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρης-Παναθηναϊκός: Η photo gallery του 2ου ημιτελικού

Άρης-Παναθηναϊκός: Σκηνικό μόνιμης έντασης στο παρκέ στο Α’ μέρος (vids)

Άρης-Παναθηναϊκός: Το γεμάτο το Nick Galis Hall και το ειδικό «Sight with Vision» box

Stoiximan Basket League: Το πανόραμα των playoffs