allstarbasket.gr

Καλή ομαδική δουλειά πρέπει να κάνει στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός, όπως είπε ο προπονητής του Γιώργος Μπαρτζώκας, ώστε να καλύψει και το κενό του Φαλ.

Στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ για τους τελικούς που αρχίζουν αύριο, ο Μπαρτζώκας, αφού αστειεύτηκε με τον Εργκίν Αταμάν, καθώς φορούσε κόκκινα γυαλιά, κι ο Αταμάν, πράσινα, έκανε την τοποθέτησή του και απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων ΜΜΕ.

Σε μια από αυτές, που αφορούσε τη συνδρομή και των προπονητών στη διατήρηση ήπιου κλίματος στα γήπεδα των τελικών, απάντησε:

“Ο Αταμάν είναι τυχερός, γιατί δεν καταλαβαίνει τι του λένε στο ΣΕΦ.

Εγώ είμαι άτυχος οπότε… θα προσπαθήσω και εγώ να μείνω ψύχραιμος παρότι είναι δύσκολο” είπε χαμογελώντας.

Αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε:

“Θα ήθελα κι εγώ να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό AKTOR και στον Έργκιν (σ.σ. Αταμάν) για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Η σειρά των τελικών απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχουμε παίξει ήδη επτά φορές φέτος και θα φτάσουμε τις 10 ή 12 φορές, κρύβει διαφορετικές ιστορίες σε κάθε παιχνίδι. Το ομαδικό παιχνίδι πάντα παίζει ρόλο.

Δεν νομίζω πως παίζουν ρόλο μόνο οι ψηλοί, κάποιος πρέπει να τους πασάρει την μπάλα, η ομάδα πρέπει να κατευθυνθεί απ’ όλους τους παίκτες και τον προπονητή. Έτσι πρέπει να “χτυπήσεις” στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου.

Εμείς δυστυχώς έχουμε χάσει τον Φαλ και αν υποτεθεί πως είχαμε μια υπεροπλία -κατά την κοινή γνώμη- σε αυτή τη θέση, αυτή τη στιγμή έχει εξαφανιστεί οπότε χρειαζόμαστε μια πολύ καλή ομαδική δουλειά”.

Σε άλλες ερωτήσεις, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε:

“Η μεταγραφολογία παίζει ρόλο στη συνοχή της ομάδας. Για πολλά χρόνια το Final -4 είναι το μεγάλο παζάρι του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όλοι έχουμε αρχίσει και σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε καλύτερη την ομάδα τη νέα χρονιά. Ίσως και από τα Χριστούγεννα μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία”.

“Είμαστε από τις ομάδες που επλήγησαν από το προηγούμενο καλοκαίρι, έχοντας οκτώ διεθνείς. Πολλοί προπονητές, έχασαν τη δουλειά τους φέτος, στη EuroLeague.

Δεν μπορεί η σεζόν να κρατά 11 μήνες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλατσόπουλος: Οι τελικοί θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία

Η photo gallery από την παρουσίαση των τελικών

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι αριθμοί των τελικών

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση για τον πρώτο τελικό

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι διαιτητές των τελικών

Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί Μπαρτζώκα και Παπανικολάου στο γκολ του Ελ Καμπί (video)

ΕΣΑΚΕ: Το βίντεο του για τους τελικούς της Basket League

Αταμάν: “Είμαι καλύτερος από τον Αντσελότι”

Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια του 2ου τελικού στο ΣΕΦ

Παπανικολάου: “Τώρα κρίνεται ο πιο σημαντικός τίτλος της χρονιάς για εμάς” (vid)

Stoiximan Basket League: Το πανόραμα των playoffs

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οκτώ ώρες αναμονής και 100.000 άνθρωποι στη σειρά για ένα εισιτήριο!