Παναθηναϊκός ΑμεΑ και Άτλας κοντράρονται ξανά αυτό το Σάββατο (8/6) στο κλειστό της Σαντορίνης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ με Αμαξίδιο.

Λίγες μέρες μετά από τον μεταξύ τους τελικό στο Final-4 του Πρωταθλήματος, όπου επικράτησε με 73-68 ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ, οι δύο ομάδες διεκδικούν τον δεύτερο τίτλο της ΟΣΕΚΑ, σε αγώνα που θα αρχίσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Η ενημέρωση της ΟΣΕΚΑ για τον τελικό και τους φιναλίστ:

“Η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και την Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης διοργανώνει το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης τον τελικό του 24ου Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ένα… ριμέικ του τελικού του Final -4 του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός και ο Άτλας κοντράρονται στον τελικό με φόντο… τον τίτλο του Κυπελλούχου για τη σεζόν 2023-24.

Η ΟΣΕΚΑ, με συντονισμένες προσπάθειες, βρήκε πρόσφορο έδαφος και ανθρώπους με ευαισθησία σε ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, τη Σαντορίνη. Είναι ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα είναι και νησί που η έννοια «συμπερίληψη» δεν είναι λέξη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Σκοπός μας είναι να φτάσουμε σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Να μεταφέρουμε την εικόνα, την προσπάθεια των παικτών μας σε όλα τα μήκη και πλάτη, να κάνουμε γνωστό το εντυπωσιακό μας άθλημα σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, που αγαπά τα σπορ.

 

 

Φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας για τη φετινή σεζόν είναι ο Παναθηναϊκός και ο Άτλας.

Οι δύο ομάδες λίγες μέρες πριν «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» στον τελικό του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησαν του Άτλα και πήραν τον τίτλο. Στις 8 Ιουνίου οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου αυτή τη φορά για τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας.

 

Παναθηναϊκός

 

Ο Παναθηναϊκός μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει στόχο το double.

Οι πράσινοι έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου ξεπερνώντας τα εμπόδια των Καβάλα και Ηρόδικου και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν ακόμη ένα τρόπαιο.

Ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει μία φορά στην ιστορία του το Κύπελλο το 2022.

Άτλας

 

Ο Άτλας θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα του και να στεφθεί για δεύτερη σερί χρονιά Κυπελλούχος.

Ο Άτλας πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό κερδίζοντας σε προημιτελικά και ημιτελικά την ΑΕΚ και τη Δωδεκάνησο αντίστοιχα.

Ο Άτλας θα διεκδικήσει για τέταρτη φορά το τρόπαιο, καθώς το έχει κατακτήσει και τις χρονιές 2017, 2018 και 2023.

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα του Σαββάτου από το κανάλι της ΟΣΕΚΑ στο youtube: