allstarbasket.gr

Μια νίκη από τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας απέχει πλέον ο Ολυμπιακός που νίκησε την Παρασκευή στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό με 92-86 για το 2-0 στις νίκες, στη σειρά των τελικών.

Η έκρηξη του Κάνααν (16π.) στην τρίτη περίοδο, τα μεγάλα σουτ του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος (19π.) κι  δράση των Μιλουτίνοβ (17π.) – Πίτερς (15π.) μαζί με τον Παπανικολάου της τρίτης περιόδου, έδωσαν το σκορ που ήθελε ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός πάλι δεν κατάφερε να τον κρατήσει χαμηλά, τον είχε στους 38 πόντους στο πρώτο μισό, αλλά στο δεύτερο δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα.

Ο Ματίας Λεσόρ είχε 21 πόντους-9 ριμπάουντ,  ο Κέντρικ Ναν 13, ο Σλούκας 12 και ο Ερνανγκόμεθ 12.

Στο φινάλε σημειώθηκε μεγάλη ένταση, πρώτα μεταξύ Κάνααν-Σλούκα και μετά με τη νέα αποβολή του Εργκίν Αταμάν.

Ο τρίτος τελικός θα γίνει τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

 

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός είχε διαφορετική πεντάδα κατά τα 4/5 από τον 1ο τελικό, μόνο με τον Ναν να αρχίζει ξανά  και προηγήθηκε με 8-2. Ο Λεσόρ μπήκε στον αγώνα μετά από 4 λεπτά και 2 φάουλ του Μπαλτσερόφσκι και με τον Σλούκα οδηγό, έδειξε να πατά καλύτερα.

 

Προηγήθηκε και με 7 πόντους, (24-17), με τους Μιλουτίνοβ-Πίτερς σταθερές στην επίθεση του Ολυμπιακού, που με τη σειρά τους, κράτησαν κοντά στο σκορ την ομάδα τους.

Όμως σε αντίθεση με τον πρώτο τελικό ο Παναθηναϊκός κέρδισε πιο πολλά από δεύτερες επιθέσεις και με χαμηλά ποσοστά από μακριά, οι “ερυθρόλευκοι” πάλευαν να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο κοντινή απόσταση.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +8 όταν ο Κέντρικ Ναν έκανε το 28-36 στα 4:10 για το ημίχρονο, όμως η ομάδα του Μπαρτζώκα αντέδρασε. Πίεσε περισσότερο στην άμυνα, οδήγησε σε λάθη τους “πράσινους” κι έκανε 10-0 σερί για το προσπέρασμα, 38-36 με 80 δεύτερα για το ημίχρονο και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος πρωταγωνιστή.

 

Το τρίποντο του Γκριγκόνις έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στους δρόμου τα μισά, με 39-38.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν 6/12 τρίποντα στο ημίχρονο κι οι γηπεδούχοι 4/15.

Η τρίτη περίοδος, όμως, ήταν ένα τελείως διαφορετικό έργο! Με αφορμή την τεχνική ποινή στον Ναν που ζήτησε φάουλ, υπήρχε ένταση, με τους διαιτητές να ζητούν να γραφούν τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος του Κώστα Σλούκα.

 

Ο Κάνααν πέτυχε τη βολή από την τεχνική ποινή, κι άρχισε ένα απίθανο ρεσιτάλ. Πέτυχε 9 σερί πόντους, αναπάντητους από τον Παναθηναϊκό κι από το 41-43 το σκορ έγινε 50-43 με το ΣΕΦ να “έχει πάρει φωτιά”. Μόνο ο Κέντρικ Ναν σκόραρε για τον Παναθηναϊκό έως τα μισά της περιόδου, με τον Ολυμπιακό να σαρώνει πλέον και τα ριμπάουντ.

Και με 4/6 τρίποντα, μετά τα 4/15 του ημιχρόνου έφυγε 60-46 στα 3:31. Ο Παναθηναϊκός δε, είχε 0/5 τρίποντα μετά τα 6/12 του ημιχρόνου κι έβαλε ένα στο τέλος με τον Τζέριαν Γκραντ. 

Το τάιμ άουτ του Αταμάν ηρέμησε τους παίκτες του που έδειχναν να χάνουν τελείως τον έλεγχο. Για αυτό γύρισαν πιο συγκεντρωμένοι και μείωσαν στο 62-55 στα 47” για τα 30′.

Εκτός του Κάνααν, ο Κώστας Παπανικολάου προσέφερε 8 πολύτιμους πόντους στην ομάδα του στην τρίτη περίοδο.

 

Ο Παναθηναϊκός έκανε στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου την απόπειρα να μειώσει, παίζοντας κυρίως με τον Λεσόρ κοντά στο καλάθι, κι ενώ ο Ναν, έβαλε και το πρώτο του τρίποντο μετά από έξι άστοχα.

Με τη διαφορά στους 6 πόντους, όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε πάλι δύο πολύ μεγάλα σουτ. Το πρώτο, πάλι από τον Κάνααν, μεγάλο πρωταγωνιστή του, κι ένα αργότερα με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος.

Στα 40” ο Σλούκας έχασε τρίποντο, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη, κι εκεί άρχισε πολύ μεγάλη ένταση. Ο Κάνααν κάτι είπε προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Σλούκας του απάντησε, κι απειλήθηκε επεισόδιο.

Ο Αταμάν εξερράγη ζητώντας τεχνική ποινή, την οποία όμως έμελλε να δει ο ίδιος και να αποβληθεί για δεύτερο σερί τελικό.

Το κλίμα είχε ενταθεί με αρκετούς από τους παίκτες των δύο ομάδων να έχουν έντονους διαλόγους.

Σε αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα, αυτό που δεν άλλαξε ήταν η ουσία με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 2-0 και να θέλει πλέον μια ακόμα για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 38-39, 62-55, 92-86

H στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι σημαντικότερες στιγμές του α’ ημιχρόνου (vids)

Πίτερς: Έφυγε ματωμένος για τα αποδυτήρια (vid)

Σλούκας: “Ξεσκόνισε” τα επτά αστέρια στη φανέλα του – Ένταση στο ΣΕΦ (vid)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το τρίποντο του Σλούκα από τα 8μ. στη λήξη της επίθεσης (vid)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Η photo gallery από το ΣΕΦ

Ολυμπιακός: Η ρουτίνα των αποδυτηρίων πριν βγουν οι παίκτες στο παρκέ (video)

Πρόστιμο σε Αταμάν και Παναθηναϊκό για το Game 1 του ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός: Καταγγελία στον αθλητικό δικαστή για όσα είπε ο Αταμάν

Αταμάν: Τώρα καταλαβαίνω γιατί στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν Έλληνες διαιτητές!

Έξαλλος ο Αταμάν, αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή (vid)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 84-89: “Ερυθρόλευκο” break στο ΟΑΚΑ (pics)

Stoiximan Basket League: Το πανόραμα των playoffs

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι αριθμοί των τελικών

Όλοι οι τελικοί playoffs στην Basket League 

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας

Κυκλοφορεί από την Τετάρτη (5/6) το τεύχος Ιουνίου του AllStar Basket (pics)