Allstarbasket.gr

Ελλάδα και Σλοβενία, κοντράρονται σήμερα (17:30) στο ΣΕΦ στον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά κι ο Ηλίας Καντζούρης, αναλύει το σκεπτικό του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής μας.

Ο συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της ελληνικής ομάδας αναφέρεται στα βασικά σημεία του παιχνιδιού του αντιπάλου και αυτά που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα για να φτάσει στο στόχο της.

Η ανάλυση του Ηλία Καντζούρη στο επίσημο site της ΕΟΚ:

“Θα παίξουμε απέναντι σε μια πραγματικά πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, η οποία μετά το μουδιασμένο της ξεκίνημα στην πρεμιέρα, “μαζεύτηκε”, άλλαξε πρόσωπο και έδειξε απέναντι στη Νέα Ζηλανδία ένα μέρος των πραγματικών της δυνατοτήτων.

Μπορεί να φαίνεται ότι είναι προσωποκεντρική με την παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς, αλλά εμείς επ’ ουδενί επικεντρωνόμαστε σε έναν παίκτη.

Σίγουρα πάντως, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ατομική ικανότητα του Ντόντσιτς και σε καταστάσεις picΚ n’ roll  και σε post up, ενώ πολύ μεγάλο κομμάτι των πλεονεκτημάτων που αποκτούν στη διάρκεια των αγώνων έχει να κάνει με τον πρωτεύοντα και με τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.

Εμείς θεωρούμε ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να δείξουμε τη δική μας ταυτότητα, να βάλουμε τα σώματά μας, να παίξουμε καλή άμυνα και γενικά να μην αλλάξουμε κάτι από το στιλ παιχνιδιού που έχουμε δείξει μέχρι τώρα.

Θα αντιμετωπίσουμε τη Σλοβενία συνολικά σαν μια πολύ καλή ομάδα χωρίς να υποτιμήσουμε κανέναν παίκτη της και δίνοντας προσοχή σε κάθε μας κατοχή για 40 λεπτά, προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάδα-Σλοβενία: Αναμνήσεις μεταλλίων στην προϊστορία (pics)

Ώρα ημιτελικών σήμερα σε όλα τα Προολυμπιακά Τουρνουά

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου με Ελλάδα-Σλοβενία

Mε Καλάθη-Παπαγιάννη το Top-10 της FIBA (video)

Σπανούλης: Έτοιμοι, ομάδα και κόσμος για τον ημιτελικό με Σλοβενία!

Σέκουλιτς για ημιτελικό Προολυμπιακού: «Φαβορί η Ελλάδα»

Κώστας Παπανικολάου: Από παιδί ονειρεύεσαι τέτοια παιχνίδια

Μωραΐτης: Από τα πιο δύσκολα παιχνίδια αυτό με τη Σλοβενία

Εθνική Ανδρών : Συνεχίζει χωρίς τον Κώστα Αντετοκούνμπο

To πανόραμα των τεσσάρων Προολυμπιακών Τουρνουά