allstarbasket.gr

Η Εθνική μας νίκησε τη Σλοβενία με 96-68 στον πρώτο ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά κι αύριο διεκδικεί το εισιτήριο για το Παρίσι στον μεγάλο τελικό!

Οι διεθνείς μας εμφανίστηκαν προσγειωμένοι στις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα, αφού θα πρέπει να κερδίσουν και αύριο αν θέλουν να πάνε στο Παρίσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Βασίλης Τολιόπουλος:

“Πρέπει να χαρούμε για πέντε λεπτά και μετά να αφήσουμε τα συναισθήματα στην άκρη. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση, αλλά απλά πήγαμε στον τελικό. Δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά ακόμη. Είδαμε από τα πρώτα φιλικά ότι η ομάδα έχει ταυτότητα, είχε πολλές ασίστ, καλή άμυνα και σίγουρα η σημερινή εμφάνιση δεν ήταν τυχαία.

Όμως θα πρέπει να παίξουμε εξίσου καλά και στον τελικό. Όλοι έχουμε καλή ψυχολογία, ο κόουτς μάς δείχνει εμπιστοσύνη, κανένας δεν φοβάται να πάρει ένα σουτ, αγαπάμε ο ένας στον άλλο και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Προσωπικά θέλω να παίζω πάντα με την ίδια αυτοπεποίθηση.

Αν μου έλεγαν πριν δύο χρόνια πως θα ήμουν εδώ, δεν θα το πίστευα. Είμαι περήφανος, χαρούμενος και συγκινημένος, εύχομαι να συνδυαστεί με πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν τρομερό να ζεις σε έναν αγώνα παίζοντας με τον Γιάννη και τον Ντόντσιτς. Θα προετοιμαστούμε τώρα καλά για τον τελικό για να κερδίσουμε”.

Ντίνος Μήτογλου:

“Η προετοιμασία και η πνευματική μας ετοιμότητα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι και διατηρήσαμε το πλάνο μας. Απέχουμε τώρα 40 λεπτά από τον στόχο μας, τίποτα περισσότερο.

Ο Γιάννης κι ο Ντόντσιτς είναι Top 5 παίκτες στον κόσμο, αλλά όλοι είμαστε εδώ για έναν σκοπό. Το σπορ είναι ομαδικό, αναγνωρίζουμε φυσικά την αξία τέτοιων παικτών και ξέρουμε πως περισσότερος κόσμος έρχεται να τους δει, αλλά το σημαντικό είναι πως όλοι μας καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο Γιάννης.

Ο Λούκα είναι καταπληκτικός παίκτης, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τον τελικό”.

Τόμας Γουόκαπ:

“Είχαμε μιλήσει με τον κόουτς και είχαμε πει πως ο μόνος τρόπος ήταν να πιέσουμε, να είμαστε επιθετικοί από το πρώτο λεπτό στην άμυνα και να μην χαλαρώσουμε ούτε λεπτό.

Θέλαμε να κάνουμε τον Ντόντσιτς να δυσκολευτεί για να κάνει οτιδήποτε, έβαλε κάποια μεγάλα σουτ αλλά κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αν του επιτρέψεις να παίξει στον ρυθμό του, θα σε σκοτώσει.

Χαίρομαι πολύ που παίζω με τον Καλάθη, είναι ένας παίκτης που κάνει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο, σε άμυνα και επίθεση. Είναι ξεχωριστό να παίζεις για την Εθνική ομάδα, υπάρχει τόση θετική ενέργεια, ο κόσμος είναι απίστευτος και σου θυμίζει διαρκώς πως εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα.

Να πούμε μπράβο και στον Τολιόπουλο, δείχνει πως ανήκει σε αυτή την ομάδα. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση πια”.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης:

“Ξέραμε πως αν εξοντώσουμε τον Ντόντσιτς έχουμε καλές πιθανότητες για τη νίκη. Τον περιορίσαμε και τα καταφέραμε. Ήμασταν σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του ματς, είναι κάτι που θέλει να χτίσει ο κόουτς, να μη σταματάμε ποτέ να παίζουμε με τον ίδιο ρυθμό. Τώρα υπάρχει μόνο ξεκούραση και αύριο έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι”.

Κώστας Παπανικολάου:

“Δεν ήταν εύκολο το ματς. Αυτά τα παιχνίδια θέλουν μεγάλη συγκέντρωση και πίστη στο πλάνο. Σήμερα το κάναμε σε εξαιρετικό βαθμό για να έρθει αυτή η νίκη. Δεν είναι μόνο ο Ντόντσιτς, είναι μια δύσκολη ομάδα, αλλά σήμερα ήμασταν τόσο καλοί και στις δύο άκρες του παρκέ που βγάλαμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Πρώτος στόχος ήταν ο τελικός, να έχουμε αυτή την ευκαιρία για να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι στο πλευρό μας. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι ότι εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που είμαστε, όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Αν το κάνουμε αυτό θα παίζουμε όμορφο μπάσκετ.

Συγχαρητήρια στον Λούκα, γιατί ήρθε εδώ και πάλεψε για το καλύτερο, παρότι μέχρι πριν λίγες μέρες έπαιζε στο ΝΒΑ. Αυτό σημαίνει Εθνική ομάδα”.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα-Σλοβενία: Η… τριποντάρα Τολιόπουλου και το κάρφωμα του Γιάννη (vids)

Ελλάδα-Σλοβενία: Η photo gallery από το ΣΕΦ

Ελλάδα-Σλοβενία: Έκανε αίσθηση το 15-2 με το οποίο άρχισε η Εθνική μας (vids)

Εθνική: Με τις λευκές εμφανίσεις στον ημιτελικό με τη Σλοβενία

Εθνική: Οι δραστηριότητες και τα νέα προϊόντα της Εθνικής στο ΣΕΦ (video)

Εθνική: Συνεχίζει χωρίς τον Κώστα Αντετοκούνμπο

To πανόραμα των τεσσάρων Προολυμπιακών Τουρνουά

Ελλάδα-Σλοβενία: Αναμνήσεις μεταλλίων στην προϊστορία (pics)