Εναν ιδιαίτερα υποσχόμενο παίκτη έφερε στην Ευρώπη από το ΝΒΑ η Μακάμπι Τελ Αβιβ.

Ο Γουένιεν Γκέμπριελ που έχει διπλή υπηκοότητα, των ΗΠΑ και του Νότιου Σουδάν, ύστερα από 4 σεζόν στο ΝΒΑ θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Ισραήλ, καθώς όπως ανακοινώθηκε υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο.

Ο 27χρονος φόργουορντ-σέντερ (2,06μ.) θα δώσει το παρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με το Σουδάν.

 

 

“Ο Γκάμπριελ είναι ένας παίκτης με εμπειρία στο ΝΒΑ, διαφορετικές ικανότητες και πολλά πλεονεκτήματα”, εξήγησε ο προπονητής Οντέντ Κάτας. “Ένας παίκτης στη θέση 5 που μπορεί επίσης να παίξει έξω, ξέρει πώς να τελειώσει κοντά στο ρινγκ και έχει αμυντική παρουσία. Θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει πολλή ενέργεια. Είμαι σίγουρος ότι η σύνδεση με το κοινό θα είναι γρήγορη και οι οπαδοί θα το απολαύσουν πάρα πολύ”.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ευγνώμων για την ευκαιρία να συμμετάσχω σε έναν τόσο ιστορικό οργανισμό”, δήλωσε ο Γουένιεν Γκέμπριελ μετά την υπογραφή. “Ανυπομονώ να φέρω το πάθος μου στο Τελ Αβίβ και την Ευρωλίγκα και να γνωρίσω τους διάσημους οπαδούς. Μπορώ να πω ότι νιώθω σαν στο σπίτι μου φορώντας την κίτρινη φανέλα. Έλα Μακάμπι!”

Το προφίλ του Γουένιεν Γκέμπριελ σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μακάμπι:

“Ο Wenyen Gabriel γεννήθηκε στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, στις 26 Μαρτίου 1997. Στη σκιά του εμφυλίου πολέμου στο Σουδάν, όταν ήταν δύο εβδομάδων, η μητέρα του πήρε αυτόν και τα τρία αδέλφια του στο Κάιρο. Δύο χρόνια αργότερα, η οικογένεια έλαβε βίζα για να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πρόσφυγες και έλαβε αμερικανική υπηκοότητα ως παιδί.

Μεγάλωσε και σπούδασε στο Νιου Χάμσαϊρ και τη Μασαχουσέτη, και αφού πρωταγωνίστησε στο γυμνάσιο και έλαβε αρκετές προσφορές κολλεγίων, εντάχθηκε στο εξαιρετικό πρόγραμμα μπάσκετ του Κεντάκι. Ο Wenyen έπαιξε δύο χρόνια για τους Wildcats, καθιερώθηκε ως σπουδαίος μπλοκέρ και μετά από μια θητεία στο summer league υπέγραψε στους Sacramento Kings.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων σεζόν του στο ΝΒΑ, κατάφερε επίσης να παίξει και να βάλει καλούς αριθμούς στο Development League. Εκτός από το Σακραμέντο, φόρεσε επίσης Πόρτλαντ, Νέα Ορλεάνη, Μπρούκλιν, Λος Άντζελες Κλίπερς, Μέμφις και φυσικά τους Λος Άντζελες Λέικερς, όπου έκανε 98 εμφανίσεις με μέσο όρο πάνω από 15 λεπτά ανά βραδιά.

Την περασμένη σεζόν, μετά από 5 παιχνίδια στο Μέμφις και 40 με τους Wisconsin Herd, την ομάδα ανάπτυξης των Milwaukee Bucks, έπαιξε για τους Vaqueros de Bayamon του Πουέρτο Ρίκο και συνεισέφερε 13 πόντους (57.6% από το δίποντο, 35.9% από το τρίποντο), 7.4 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 1.3 μπλοκ ανά παιχνίδι. Είναι επίσης μέλος της εθνικής ομάδας του Νότιου Σουδάν, με την οποία τερμάτισε ως ο κορυφαίος μπλοκέρ στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο”.