Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείτε τελικά η δήλωση του προέδρου των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι, ότι η εξέλιξη της ιστορίας με τον Σάσα Βεζένκοφ μπορεί να διαρκέσει “ακόμα και… μήνες”!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Toronto Sun” το όνομα του Βεζένκοφ εμπλέκεται σε ένα σενάριο πολλαπλού trade με βασικό στόχο της ομάδας του Καναδά να εξοικονομήσει χρήματα.

“Οι Ράπτορς μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον μισθό του για συμφωνίες που λήγουν όπως του Μπράουν και του Μπουσέ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα εξαγοράς, καθώς θα άνοιγε μια θέση σε ένα ρόστερ που αυτή τη στιγμή είναι γεμάτο. Το Τορόντο είναι επίσης κοντά στον φόρο πολυτελείας (salary cup), επομένως η περικοπή του μισθού του Βεζένκοφ θα παρείχε ανάσα” αναφέρει χαρακτηριστικά η “Toronto Sun”.

Ουσιαστικά οι Ράπτορς θέλουν να απαλλαγούν από δύο συμβόλαια, του Μπρους Μπράουν ($23 εκατομμύρια) και του Κρις Μπουσέ ($10,8 εκατομμύρια). Ετσι η ομάδα του Τορόντο για όσους επιθυμούν να εντάξουν στο δυναμικό τους, το δίδυμο Μπράουν-Μπουσέρ, θα συμπεριλάβουν στο trade και τον Σάσα Βεζένκοφ.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να κρατήσουν τον Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν να κάνουν πρόταση ούτε σε αυτόν, αλλά ούτε σε κάποιον από τους ελεύθερους παίκτες τους οποίους έχουν βάλει στο στόχαστρο τους, όπως αναφέρει η “Toronto Sun” και είναι: οι γκαρντ Τάιους Τζόουνς (Ουάσινγκτον), Μαρκέλ Φουλτζ (Μάτζικ), ο φόργουορντ Άιζακ Οκόρο (Κλίβελαντ) και ο φόργουορντ/σέντερ και ο πρώην παίκτη τους Πρίσιους Ατσιούα (Νέα Υόρκη).

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ έχει δώσει τα χέρια με τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος με τη σειρά του έχει ενημερώσει τους Τορόντο Ράπτορς ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Ευρώπη.