Απολογιστική ήταν συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάση Χατζόπουλου, ο οποίος επανέλαβε ότι βασικός στόχος είναι η εξάλειψη των χρεών της ομάδας.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Ιβάν Σαββίδης, παραιτήθηκε του χρέους της ΚΑΕ απέναντί του.

“Η τέταρτη χρονιά μας ήταν αρκετά δύσκολη με προβλήματα αγωνιστικά. Καταφέραμε, όπως έχουμε υποσχεθεί και μειώνουμε το χρέος το οποίο κατέβηκε στα 4.07 εκατ. ευρώ στο οποίος συμπεριλαμβάνεται και το χρέος μας στον Ιβάν Σαββίδη. Προ ημερών έλαβα μια διαβεβαίωση ότι δεν είναι απαιτητό, 2.126 εκατ. ευρώ το χρέος. Παλεύουμε κάθε μήνα το κομμάτι του Δημοσίου κάτω από ένα εκατομμύριο (825.000 ευρώ) και υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εξοφληθεί δύο ακόμη ρυθμίσεις.

Αυτό θα δώσει μια ανάσα στην εταιρία και με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει, θα βάλουμε αυτά τα χρήματα στην ομάδα για την αύξηση του μπάτζετ για να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική και να βοηθήσουμε το τεχνικό τιμ να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Θέλω να πω επίσης ότι έχει χαθεί η λέξη υπομονή.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά αυτή τη χρονιά υπήρξαν αρκετά αρνητικά σχόλια.

Ίσως να είναι από τη μικρή μάζα που ασχολείται από τα social media αλλά με πικραίνει η ειρωνεία και ο εξευτελισμός της προσπάθειας να ορθοποδήσει η ομάδα. Κάποιοι που έχουν δημόσιο λόγο ή σελίδες στα social media δεν μπαίνουν στην ουσία των πραγμάτων και δεν κρίνουν βάσει των όσων εμείς είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε και καταπιάνονται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά όσα μας επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Το έχω ξαναπεί, δεν θα υπερβούμε τα οικονομική μεγέθη μας γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε χρέος. Όσο είμαι εγώ εδώ, δεν θα δημιουργηθεί χρέος όσο κι αν ειρωνεύονται ή κράζουν. Εγώ δεσμεύτηκα για τον μηδενισμό των χρεών και δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτό το κομμάτι”.

Με έντονο ύφος σχολίασε όσους προσπαθούν να μειώσουν την προσπάθεια που γίνεται:

“Όποιος θέλει να ειρωνευτεί να έρθει μπροστά μου να το κάνει, αν έχει καρύδια και όχι πίσω από πληκτρολόγια. Επειδή όμως δεν έχουν (καρύδια) θα κάθονται πίσω από τα πληκτρολόγια. Καταλήγοντας θέλω να πω ότι φτιάχνουμε μια καινούργια ομάδα, ήρθε ένας νέος προπονητής μαζί με τον Παντελή Μπούτσκο ο οποίος εκτός από προπονητής είναι ΠΑΟΚτσής με ιστορία στο οπαδικό κίνημα”.