Ο Κέβιν Ντουράντ δεν προπονήθηκε ούτε το Σάββατο στο Άμπου Ντάμπι όπου βρίσκεται η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ για δύο τεστ προετοιμασίας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένας τραυματισμός στη γάμπα, δεν του έχει επιτρέψει ακόμα να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του κι ενώ ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο προπονητής των ΗΠΑ, Στιβ Κερ, προσπάθησε να δείξει σε συνάντησή του με τα Media ότι δεν ανησυχεί, λέγοντας πώς υπάρχει ακόμα χρόνος μπροστά.

Οι Αμερικανοί παίζουν τη Δευτέρα στο Άμπου Ντάμπι με την Αυστραλία και δύο μέρες μετά, (17/7) αντιμετωπίζουν τη Σερβία σε φιλικούς αγώνες προετοιμασίας.

Θεωρείται απίθανο να παίξει ο Ντουράντ στον πρώτο αγώνα, αφού δεν έχει προπονηθεί.

Αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πώς στην Team USA έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση σε περίπτωση που ο Ντουράντ απουσιάσει και από τη συνέχεια, μολονότι δεν αποκαλύπτεται τίποτα.

Άλλωστε και στην περίπτωση του Λέοναρντ, που αποφάσισε να μην αγωνιστεί, υπήρχε έτοιμη λύση με τον Ντέρικ Γουάιτ, ο οποίος αναμενόταν τα ξημερώματα στο Ντουμπάι, προκειμένου να ενσωματωθεί σήμερα στην ομάδα των ΗΠΑ.