allstarbasket.gr

Έναν ακόμα ανερχόμενο παίκτη απέκτησε η Καρδίτσα.

Μετά τον Επαμεινώνδα που ανακοινώθηκε νωρίτερα την Πέμπτη, ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοίνωσε και την απόκτηση του Άγγελου Παπανικολάου.

Είναι 18 ετών, με ύψος 2,03μ., και την προηγούμενη περίοδο ήταν στην ομάδα Εφήβων του Περιστερίου.

Είχε δε προπονητή τον Κώστα Παπαμάρκο, ο οποίος νωρίτερα το καλοκαίρι, εντάχθηκε στο επιτελείο του προπονητή της Καρδίτσας, Νίκου Παπανικολόπουλου.

Η ανακοίνωση της Καρδίτσας:

“O Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Άγγελου Παπανικολάου στο δυναμικό της ομάδας.

Ο νεαρός φόργουορντ ενισχύει το αναπτυξιακό πλάνο της ομάδας μας που με συγκεκριμένη στόχευση συνεχίζει να επενδύει σε ανερχόμενους αθλητές.

Είναι 17 ετών (γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου 2006) και με ύψος 2,03μ. αγωνίζεται στις θέσεις της περιφέρειας, προερχόμενος από τον Γ.Σ. Περιστερίου.

Ως έφηβος, διακρίθηκε με τη φανέλα του Περιστερίου στο πρόσφατο Final-8 του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Άρτα κατακτώντας την 4η θέση, εκεί όπου συμμετείχε και η ομάδα Εφήβων του Α.Σ. Καρδίτσας. Στη διοργάνωση, ο 17χρονος φόργουορντ σημείωσε 10.4 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ μ.ο., ενώ ήταν 2ος τριποντέρ με 13 συνολικά και 2.6 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα.

Με το Περιστέρι, αγωνίστηκε στο τουρνουά Rising Stars της περιόδου 2023-24 όπου μέτρησε 6.9 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 1.3 κλεψίματα μ.ο., φτάνοντας ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Αγγ. Παπανικολάου ξεκίνησε την μπασκετική του διαδρομή από τον Γ.Σ. Μανδραϊκό, στελεχώνοντας όλα τα αναπτυξιακά του τμήματα ως και την ανδρική ομάδα, με την οποία ντεμπούταρε στη Β’ Εθνική την περίοδο 2021-22, σε ηλικία 15 ετών.

Καλωσορίζουμε τον Άγγελο στον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και τους ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας”