allstarbasket.gr

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στο γεγονός ότι η Εθνική λύγισε στις λεπτομέρειες από τον Καναδά, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι “αργήσαμε να πιστέψουμε στην αρχή”, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για στεναχώρια.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: “Κάποιες λεπτομέρειες στοίχισαν στο τέλος, ένα δικό μου λάθος στο τέλος στο καλάθι του Αλεξάντερ.

Νομίζω πως αργήσαμε να πιστέψουμε στην αρχή και να καταλάβουμε ποιο είναι το κλειδί για μας. Μόλις το κάναμε και παίξαμε καλή άμυνα, διεκδικήσαμε στο τέλος το παιχνίδι.

Σίγουρα υπάρχει στενοχώρια, αλλά δεν έχουμε τον χρόνο να μείνουμε σε αυτό. Η ουσία είναι να βελτιώνεσαι παιχνίδι με το παιχνίδι κι αυτό πρέπει να κάνουμε. Να σκεφτεί ο καθένας τα λάθη του, έχουμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι.

Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω κάτι για τη διαιτησία, δεν μας παίρνει να στεκόμαστε σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο βρήκαμε τον τρόπο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι δεν ήταν ευνοϊκή η διαιτησία, εμείς πρέπει να βάζουμε τα κορμιά μας δυνατά, ακόμη κι αν μας σφυρίζουν 200 φάουλ.

Και οι τρεις ομάδες του ομίλου είναι πολύ δυνατές. Κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο, γι’ αυτό κι εμείς δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις ούτε ένα λεπτό στην προσπάθειά μας”.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε: “Πιστεύω πως κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσα τον Καναδά, μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Δεν τα καταφέραμε στο 100%. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ επιθετικοί. Το προσπαθήσαμε, αλλά δυστυχώς στο τέλος δεν τα καταφέραμε.

Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια, ξέρουμε πως μπορούμε να τα χτυπήσουμε. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα, θα δούμε το βίντεο και θα έρθουμε πιο έτοιμοι για το δεύτερο ματς”.