allstarbasket.gr

Εκτός τετράδας Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε η Εθνική μας, που νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης έχασε με 63-76 από τη Γερμανία στον προημιτελικό του Παρισιού.

Η ελληνική ομάδα “πνίγηκε” στο δεύτερο μισό απέναντι στη γερμανική άμυνα, δεν είχε λύσεις και πέτυχε μόλις 11 πόντους στη Δ’ περίοδο (7 ο Γιάννης) χάνοντας έτσι το μομέντουμ από το εξαιρετικό ξεκίνημά της και το +12.

Οι Γερμανοί είχαν περισσότερη υπομονή και πλουραλισμό στην επίθεσή τους, ο Φραντς Βάγκνερ (18) τους οδήγησε στα δύσκολα μαζί με τον Σρέντερ (13π., 8 ασ.) και με την ποιότητά τους, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές πάνε να προσθέσουν ένα Ολυμπιακό μετάλλιο μετά από το χρυσό πέρυσι στη Μανίλα και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ της Γερμανίας.

Μια ομάδα, που στις μεγάλες διοργανώσεις τα τρία τελευταία χρόνια, έχει 18 νίκες σε 20 αγώνες! 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 22 πόντους (12 από τους 27 της Εθνικής μας στο 2ο ημίχρονο), ο Γουόκαπ 12 και ο Παπανικολάου 10.

Η Εθνική μας αποχαιρετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μια νίκη και τρεις ήττες.

Η εξέλιξη του αγώνα: 

Ο Ντίνος Μήτογλου έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση με 4 πόντους, μια ασίστ, ένα κλέψιμο για να βάλει σε θέση οδηγού την Ελλάδα με 8-2 που με σερί πόντων του Γιάννη, έφτασε πολύ νωρίς στο +12, 16-4 μετά από 5:20 αγώνα.

Οι παίκτες του Σπανούλη δεν επέτρεψαν στους Γερμανούς να βρουν ρυθμό, να βρουν ανοιχτό γήπεδο ώστε να τρέξουν και με σωστή δημιουργία έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 21-11 προβάδισμα.

allstarbasket.gr

Τα 6 επιθετικά ριμπάουντ των Γερμανών ήταν το μόνο στοιχείο που δεν πήγε καλά η ελληνική ομάδα, που συνολικά στο πρώτο ημίχρονο, έχασε τα 8 από τα 18 ριμπάουντ που διεκδικήθηκαν στη ρακέτα της.

Ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα του Χέρμπερτ κράτησε την επαφή της με το σκορ και σε συνδυασμό με την καλή της άμυνα στη β’ περίοδο, έκλεισε τις πάσες στον Γιάννη και μείωσε.

Οι Γερμανοί αναζήτησαν τα “μις ματς” για να εκμεταλλευτούν τα πολλά μεγάλα κορμιά που διαθέτουν, ο Σρέντερ έδειξε υπομονή στην οργάνωση (5 ασίστ) και ο προημιτελικό ισορρόπησε.

allstarbasket.gr

Αφού μείωσαν στον πόντο, 32-33, οι αντίπαλοί μας έφεραν τον αγώνα στα ίσια, 36-36 στα 8 δεύτερα για να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Οι Γερμανοί πήραν το πρώτο τους προβάδισμα στον αγώνα με την έναρξη της Γ’ περιόδου, όμως τα τρίποντα του Γουόκαπ (2) και του Παπανικολάου (1) έβαλαν πάλι την Εθνική μας μπροστά με 47-42.

allstarbasket.gr

Η άνοδος του Φραντς Βάγκνερ οδήγησε σε 8-0 σερί τη Γερμανία για το 50-47, ο Γιάννης, που έπαιζε από το 25′ με 3 φάουλ, ισοφάρισε στους 50 πόντους, αλλά στα τελευταία 2,5 λεπτά του δεκαλέπτου οι αντίπαλοί μας έκαναν 9-2.

Η Εθνική μας δεν είχε καλές επιλογές, είχε μόλις 2 ασίστ και 6 λάθη σε αυτήν την περίοδο και βρέθηκε στο -7 από το τρίποντο του Μπόνγκα, που μας έκανε ζημιά.

 

allstarbasket.gr

Το επιθετικό πρόβλημα της Εθνικής μας επιδεινώθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Μόνο ο Γιάννης σκόραρε στα επτά πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου (5π.) με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καρπωθούμε και τις καλές άμυνες από το μαχητικό πνεύμα που έδειξαν οι διεθνείς μας, βλέποντας το χρονόμετρο να κυλά.

Ο Φραντς Βάγκνερ μάς “χτύπησε” με τις προσωπικές του ενέργειες για το διψήφιο προβάδισμα των Γερμανών (67-57) που έφτασε στο +15, 72-56 με 1:50 με τρίποντη βόμβα του Σρέντερ.

Ο προημιτελικός είχε τελειώσει και για 4η φορά, μετά το 1996, το 2004 και το 2008, η Εθνική μένει εκτός τετράδας Ολυμπιακών Αγώνων χάνοντας το νοκ-άουτ στη φάση των “8”.

Tα δεκάλεπτα: 11-21, 36-36, 59-52, 76-63

Η στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία-Ελλάδα: Τα highlights του προημιτελικού (vid)

Γερμανία-Ελλάδα: Η photo gallery από το Παρίσι

Η αριστοκρατική τάπα του Παπαγιάννη στον Φραντς Βάγκνερ (vid)

Tο τρομερό κάρφωμα του Γιάννη πάνω από τη γερμανική άμυνα! (vid)

Γερμανία-Ελλάδα: Tο κάρφωμα του Γιάννη και η επική αντίδραση του Θανάση! (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πανόραμα και το σύστημα διεξαγωγής

Τα μετάλλια στην ιστορία του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας με Ελλάδα-Γερμανία

Ελλάδα-Γερμανία: Τι λέει η ιστορία

Γερμανία-Ελλάδα: Μόνο 5 παίκτες της Εθνικής ήταν και στον προημιτελικό του 2022! (vid)