Η διοργανώτρια Γαλλία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ στο Παρίσι (11/8, 16:30, ΕΡΤ2), στον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ Γυναικών.

Η διοργανώτρια χώρα, η Γαλλία, ανυπομονεί να αγωνιστεί στο παιχνίδι τίτλου για δεύτερη φορά, έχοντας επίσης αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στον τελικό του Λονδίνου 2012, όταν τελικά έπρεπε να αρκεστούν στο ασημένιο μετάλλιο, στον καλύτερο τερματισμό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή τη φορά οι Γαλλίδες έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία με ένα πρώτο χρυσό μετάλλιο. Το να το κάνουν εντός έδρας θα ήταν ιδιαίτερο, με την Γκάμπι Γουίλιαμς και την Μαρίν Γιοχάνες να ηγούνται της ομάδας.

Από τη άλλη, οι ΗΠΑ πηγαίνουν στον τελικό αναζητώντας ένα όγδοο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο και επίσης θέλουν να γράψουν ιστορία ως η πρώτη Εθνική ομάδα Γυναικών που έφτασε σε διψήφιο αριθμό.

Αν ανέβουν στην κορυφή του βάθρου, θα είναι η 10η φορά που θα φτάσουν σε αυτή τη θέση. Η τελευταία φορά που δεν το έκαναν ήταν στη Βαρκελώνη το 1992.

Κορυφαίες παίκτριες των ΗΠΑ είναι οι Μπριάνα Στιούαρτ και Έιζα Γουίλσον, που εντυπωσίασαν και οι δύο για άλλη μια φορά στη νίκη στον ημιτελικό εναντίον της Αυστραλίας.

Δείτε τον μεγάλο τελικό στις 16:30 από την ΕΡΤ2, ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακό Τουρνουά Γυναικών: Το πανόραμα και το σύστημα διεξαγωγής

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πανόραμα και το σύστημα διεξαγωγής

Τα μετάλλια στην ιστορία του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες