Ενα απίθανο περιστατικό έλαβε χώρα στη Ρωσία, με μία ομάδα από ερασιτέχνες να προσποιείται την Εθνική Κολομβίας στο φιλικό τουρνουά «Friendship Cup»!

Η Ομοσπονδία της Κολομβίας υποστηρίζει ότι ουδέποτε δόθηκε κάποια άδεια για να χρησιμοποιηθούν τα επίσημα σήματα και οι εμφανίσεις της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης η… προσποιούμενη Εθνική Κολομβίας ηττήθηκε με 155-53, ενώ στη συνέχεια γνώρισε άλλη μια ήττα από τη Βενεζουέλα με 108-57.

Η ομοσπονδία της Κολομβίας αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση.

«Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Κολομβίας ενημερώνει ότι μετά από πολλαπλές αναφορές ψηφιακών ΜΜΕ, παρουσιάζεται μια υποτιθέμενη συμμετοχή της εθνικής ομάδας σε φιλικό τουρνουά στη Ρωσία. Σας πληροφορούμε και σας προειδοποιούμε με σεβασμό ότι η Ομοσπονδία δεν έλαβε ποτέ επίσημη πρόταση για να συμμετάσχει στο τουρνουά, ότι η Ομοσπονδία δεν έστειλε καμία ομάδα στην Ρωσία και ότι θα λάβει κάθε νομικό μέτρο απέναντι σε όσους εκμεταλλεύτηκαν την εικόνα και το λογότυπό της».

Πάντως ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο, απάντησε ότι η πρόσκληση και οι επαφές έγιναν μέσα από επίσημους φορείς.

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Ρωσία και στην… Κολομβία (23/08), ακυρώθηκε, ενώ η ομοσπονδία της χώρας της λατινικής Αμερικής αποφάσισε να κινηθεί νομικά.