Ο ΠΑΣ Γιάννινα γράφει σήμερα (18/09) ιστορία με την πρώτη ευρωπαϊκή του συμμετοχή, στα προκριματικά του EuroCup Γυναικών και υποδέχεται στην ιταλική Ντινάμο Σάσαρι στις 20:30.

Το Νέο Κλειστό Ιωαννίνων θα είναι κατάμεστο από κόσμο που θα στηρίξει τα κορίτσια του Στέφανου Πέρκου, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ευελπιστεί αρχικά σε μια καλή εμφάνιση απέναντι σε μια πιο έμπειρη ομάδα.

Οι προκριματικοί είναι διπλοί αγώνες, εντός-εκτός έδρας και ο επαναληπτικός θα γίνει στη Σαρδηνία την επόμενη Τετάρτη 25/09. Ο νικητής περνάει στους ομίλους. 

Συνολικά δέκα ομάδες λαμβάνουν μέρος στα προκριματικά και πέντε ζευγάρια θα στείλουν τις πέντε τελευταίες ομάδες στη φάση των ομίλων.

Πλην του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, η Ελλάδα εκπροσωπείται και από τον Ηρακλή που αντιμετωπίζει τη ρουμανική Κλουζ, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται αύριο (19/09, 20:00) στο Ιβανώφειο.

 

Δείτε το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα για την περίοδο 2024/25:

 

Η αρχηγός Ντέμπορα Καραντζέλο ηγείται της ιταλικής ομάδας, η οποία πέρυσι, έφτασε έως την post season στο EuroCup Γυναικών, ενώ τερμάτισε στην ένατη θέση στο Πρωτάθλημα Ιταλίας. 

Καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι της ιταλικής ομάδας παίζουν οι Σπαρκλ Τέιλορ, Σέιλι Γκονζάλεζ, που παίζουν στα γκαρντ, ενώ η Άνα-Μαρία Μπέγκιτς από την Κροατία, είναι ο «πύργος» της Σάσαρι στη ρακέτα.

Η σύνθεση της Σάσαρι:

 

 

 

Διαιτητές του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα WBC-Σάσαρι είναι Αλκαράθ (Ισπανία)-Πρπα (Σερβία)-Λούτσιτς (Μαυροβούνιο).

Μπορείτε να δείτε ζωντανά τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ντινάμο Σάσαρι από το κανάλι της FIBA στο youtube:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

EuroCup γυναικών: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων