@basket.gr

Ο προπονητής της Ακαδημίας Μπάσκετ Ελευσίνας (National League 2, 2ος όμιλος), Νίκος Μαυρογιάννης, μίλησε στην εκπομπή “Πριν τα τζάμπολ” του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πόσο έχουν βοηθήσει τα παιχνίδια του Κυπέλλου: «Σίγουρα τα παιχνίδια αυτά μάς δίνουν ρυθμό. Τα παιχνίδια είναι στην ουσία για να δεις σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεσαι, να διορθώσεις τα λάθη σου, να δεις τι έχεις κάνει καλά, τι έχεις κάνει λάθος. Σίγουρα τα επίσημα παιχνίδια του Κυπέλλου μάς έχουν βοηθήσει στη ροή και την προπόνηση της ομάδας».

Για το παιχνίδι Κυπέλλου με το Ψυχικό (25/09): «Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, να το γιορτάσουμε. Είναι με μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Όπως λέω και εγώ στα παιδιά, το Κύπελλο είναι το δευτερεύον. Το βασικό για ‘μας είναι το πρωτάθλημα που ξεκινάει 6 Οκτωβρίου. Δε θα αλλάξουμε κάτι πάνω σε αυτό, θα απολαύσουμε απλώς ένα παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να δυσκολέψουμε όσο περισσότερο γίνεται το Ψυχικό, να δείξουμε πραγματικά αν είμαστε καλή ομάδα ή όχι, αλλά αυτό δε θα αλλάξει το πρόγραμμα της προετοιμασίας μας».

Για τα προηγούμενα ματς Κυπέλλου με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και τον Απόλλωνα Σμύρνης: «Σίγουρα βλέπεις στοιχεία. Με ομάδες στο ίδιο επίπεδο είναι πιο εύκολο να τα διακρίνεις, γιατί με ομάδες της ίδιας κατηγορίας τα συμπεράσματα είναι πιο σωστά, πιο ακριβή. Σίγουρα και τα δύο παιχνίδια μάς βοήθησαν να βγάλουμε συμπεράσματα, να δούμε τι κάνουμε καλά, τι κάνουμε λάθος για να το διορθώσουμε στις ημέρες μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα είναι ένας “μαραθώνιος”, όχι ένας αγώνας 100 μέτρων».

Για τον φετινό τους στόχο: «Δεν το κρύβουμε αυτό, ότι έχουμε πρωταγωνιστικούς στόχους. Το ότι πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε στον όμιλο και την κατηγορία είναι πασιφανές».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας: «Το μπάσκετ είναι η αγάπη που μπορείς να δείξεις. Εμείς έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία και είναι μια φιλοσοφία την οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει να την περάσουμε ακόμη και στα παιδιά που επιλέξαμε να έρθουν φέτος στην ομάδα. Υπάρχουν τέσσερις άξονες. Η αγάπη, η αυτοθυσία, η ένωση και το πάθος. Αυτές είναι οι τέσσερις λέξεις που για εμάς είναι το μότο το οποίο θέλουμε να είναι για όλη την ομάδα. Από τον πρώτο παίκτη του αντρικού μέχρι το πιο μικρό παιδάκι στην ακαδημία».

Για τις διαφορές της ομάδας σε σχέση με πέρυσι: «Η διαφορά με πέρυσι είναι ότι φέτος είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Θέλουμε να ανέβουμε, θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε, θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και ανέβουμε στη National League 1. Όσον αφορά το διαφορετικό, η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπει σε μια ριζική αλλαγή προσώπων, προσπαθώντας να εντάξουμε παιδιά με τα οποία να βασιστούμε και να “πατήσουμε” στις τέσσερις λέξεις του άξονα της φιλοσοφίας μας. Θέλουμε να παίξουμε καλό και όμορφο μπάσκετ. Θέλουμε, δηλαδή, να αφήσουμε ένα αποτύπωμα. Θέλουμε να παίξουμε, να κερδίζουμε και αυτό να το κάνουμε με τον τρόπο μας».