Ο Α.Σ. Παπάγου επικράτησε της Δόξας Λευκάδας με 75-72, στην 2η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και οι Χρυσόστομος Σαμανδράνης, Ηλίας Καραμαλέγκος μίλησαν, τόσο για τον συγκεκριμένο αγώνα, όσο και για την έως τώρα εικόνα της ομάδας του Παπάγου.

Αναλυτικά όσα είπαν στο EOK Web Radio:

 

 

Ο Χρυσόστομος Σαμανδράνης:

Για τη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας: 

«Σίγουρα δεν ήταν εύκολη η νίκη. Είχαμε κάποια προβλήματα κι εμείς στην προετοιμασία, μας έλειπε και ο Σπάρταλης που έχει υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό. Δεν είμαστε έτοιμοι στα πρώτα ματς, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, όπως και η Δόξα. Είναι δύσκολα τα πρώτα παιχνίδια.

Μέσα στην έδρα μας είναι διαφορετικά τα παιχνίδια. Έχουμε πολύ δυνατή έδρα, ο κόσμος μάς δίνει μεγάλη ώθηση. Έχουμε πάρα πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Είναι πολλά παιδιά που βρισκόντουσαν σε άλλη κατηγορία και βλέπουν τώρα πώς είναι το κλίμα σε μια ομάδα της Elite League και πώς είναι να παίζεις στο Σαλούν.

Ήταν ένα πολύ χρήσιμο ματς. Ήταν ένα ματς προετοιμασίας, το βλέπουμε έτσι και προχωράμε. Κακά τα ψέματα, πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα».

Για τη δύναμη της έδρας: 

«Είμαι 3 χρόνια στην ομάδα και είναι ένα περίεργο συναίσθημα. Όταν παίζεις στο Σαλούν είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς. Όποιος και αν έρθει έχεις αυτήν τη δύναμη, νιώθεις διαφορετικά, είναι ο ρυθμός που σου δίνει ο κόσμος, η αγάπη που σου δίνουν όλοι μες στο γήπεδο, σου δίνει μια επιπλέον ώθηση και παίζεις καλύτερα.

Δε μπορώ να το εξηγήσω. Όποιος έρθει στο Σαλούν ξέρει ότι δε θα περάσει ευχάριστα και δε θα είναι ένα εύκολο απόγευμα».

Για τους φετινούς στόχους στο πρωτάθλημα: 

«Η Elite League θα είναι και φέτος το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της χώρας. Έρχονται παιδιά που ήταν στην Α1. Εμείς δε μπορούμε να σκεφτόμαστε κάτι άλλο πέρα απ’ το να είμαστε και του χρόνου στην κατηγορία.

Από ‘κει και πέρα, παιχνίδι με παιχνίδι, να δούμε τις δυνάμεις μας, τις δυνάμεις των άλλων και να δούμε πού είμαστε και τι κάνουμε».

Για τους δύο ξένους της ομάδας: 

«Είναι τρομερό αυτό που γίνεται στον Παπάγου. Όλα τα παιδιά, έτσι και οι ξένοι, όποιος και να έρθει είναι πολύ καλό παιδί. Του Ράις είναι η πρώτη του χρονιά εδώ, οπότε σίγουρα θα υπάρχουν ματς που θα δυσκολευτεί, ακόμη προσαρμόζεται.

Ο Άνταμς είναι χρόνια στην Ευρώπη. Σίγουρα θα βοηθήσουν, έχουν χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ. Είναι πολύ καλά παιδιά, συνεργαζόμαστε άψογα. Έχουν κι αυτοί πολλά περιθώρια να βελτιωθούν και να προσαρμοστούν, αλλά μπορούν να μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο».

Ο Ηλίας Καραμαλέγκος :

Για τη μετάβασή του απ’ τη National League 1 στην Elite League: «Σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Η Elite League είναι ένα απ’ τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ελλάδος αυτήν τη στιγμή. Είναι πιο αθλητικό, με καλύτερους παίκτες. Είναι μια πρόκληση για ‘μένα. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της κατηγορίας και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Για την προσαρμογή του σε αυτό το επίπεδο: 

«Στη National League 1 ήταν πολύ απαιτητικό το επίπεδο, έχει λίγο διαφορετικό στυλ μπάσκετ απ’ ό,τι η Elite League.

Θα είναι ένα μεταβατικό στάδιο στις πρώτες αγωνιστικές σίγουρα, όπως και στο Κύπελλο, παρ’ όλα αυτά με τη βοήθεια των συμπαικτών μου, της ομάδας. Δε θα μου φανεί τόσο δύσκολη η μετάβαση».

Για τον φετινό στόχο: 

«Ο στόχος μας σε κάθε παιχνίδι είναι να το αντιμετωπίζουμε όσο καλύτερα γίνεται και πάντα να πηγαίνουμε για τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα».

Για το νεανικό ρόστερ της ομάδας: 

«Σίγουρα είμαστε μια ομάδα που έχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Και εγώ και άλλα παιδιά είμαστε αρκετά νέοι σε ηλικία, αλλά μαθαίνουμε πολύ γρήγορα. Ακολουθούμε τις οδηγίες του κόουτς.

Θέλουμε να μάθουμε από αυτό όσο περισσότερα γίνεται, να τα βγάζουμε μέσα στο παρκέ και να περνάμε ωραία μεταξύ μας καθημερινά».

Για την εμπειρία τού να παίζεις στο Σαλούν: 

«Είναι μια πολύ καλή εμπειρία για να ζήσει κάποιος σαν παίκτης, με πολύ “θερμό” κόσμο. Ένιωσα πολύ οικεία για πρώτη φορά.

Είναι 100% καλύτερα ως παίκτης απ’ ό,τι ως αντίπαλος. Πολύ “θερμό” το κλίμα. Εύχομαι να μπορούμε να τους φέρνουμε χαρές με νίκες κάθε Σάββατο ή Τετάρτη, όποτε κι αν παίζουμε».

Για τη φετινή Elite League: 

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξεχωρίσω ομάδες ή παίκτες. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει πολλές ομάδες με υψηλά μπάτζετ που είχαν στόχο την άνοδο αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Η Elite League θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως και η National League 1, η οποία θα είναι ακόμα δυσκολότερη από πέρυσι πιστεύω».

Για τη «δίψα» του κόσμου του Παπάγου για μπάσκετ:

 «Είναι πολύ ιστορική η ομάδα μπάσκετ του Παπάγου και είναι αξιοζήλευτος και ο δήμος του Παπάγου λόγω της ιστορίας της ομάδας.

Η πόλη “διψάει” για μπάσκετ και αυτό φαίνεται και με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, το πόσο μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει. Μας τιμάει με την παρουσία του, μας βοηθάει, μας χειροκροτεί και μας δίνει την έξτρα ώθηση για να παίζουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση για Ψυχικό, ΝΕΜ, Αιγάλεω, Παπάγο (pics)

Κύπελλο Ανδρών 2024/25: Το πανόραμα