allstarbasket.gr

Το νέο του ταξίδι στο BKT EuroCup αρχίζει απόψε (25/09, 21:00, Novasports Prime) ο Άρης με την αφετηρία να είναι στη Βενετία, απέναντι στην ιταλική Βενέτσια.

Είναι ο πρώτος αγώνας του “μαραθωνίου” της κανονικής περιόδου, όπου ο Άρης θα δώσει 18 αγώνες, με στόχο να κάνει μια πορεία ανάλογη με την περσινή, όπου βρέθηκε στην πρώτη εξάδα του ομίλου του και έπαιξε και στην post season.

Το σύστημα διεξαγωγής και φέτος είναι ίδιο, με τον Άρη να βρίσκεται στον 2ο όμιλο κι αντιπάλους τις Βενέτσια, Λιετκαμπέλις, Τσεντεβίτα/Ολίμπια, Κλουζ Ναπόκα, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Τουρκ Τέλεκομ, Μπουργκ, Αμβούργο και Βαλένθια. 

Το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη στην αποψινή της πρεμιέρα, είναι ο βαθμός ετοιμότητας.

Οι τραυματισμοί δεν έχουν επιτρέψει στην ελληνική ομάδα να δουλέψει σωστά, ενώ θα υπάρχουν και απουσίες.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Νέιτ Λασέφσκι και Ντιμόι Χοτζ, οι οποίοι συνεχίζουν την αποθεραπεία τους, όπως και οι νεαροί Βασίλης Καζαμίας, Βασίλης Πουρλίδας, οι οποίοι επίσης είναι τραυματίες.

Αν και δεν έχουν προπονηθεί πλήρως, θα παίξουν σήμερα Βασίλης Τολιόπουλος και Μάνος Χατζηδάκης που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς.

Όσο για τη Βενέτσια, ο Κροάτης προπονητής της, Νέβεν Σπάχια, άλλαξε το καλοκαίρι κυρίως την περιφερειακή της γραμμή προσθέτοντας τους Εξέβιερ Μάνφορντ, Τάιλερ Ένις, Χουάν Φερνάντεθ.

Η ιταλική ομάδα που πέρυσι τερμάτισε 8η στον όμιλό της και δεν έπαιξε playoffs, αλλά στη Lega Basket Serie A έφτασε έως τα ημιτελικά, δεν έχει πλέον τις βασικές πέρυσι μονάδες, Σπίσου και Τάκερ.

Από το 1981!

Άρης και Βενέτσια έχουν να συναντηθούν σε επίσημο αγώνα από τον… Ιανουάριο του 1981, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Κύπελλο Κόρατς, στη φάση των “16”, σε όμιλο 4 ομάδων, μαζί με τις Γιουγκοπλάστικα και Μπρνο (τότε Τσεχοσλοβακίας).

Ήταν η πρώτη σεζόν του Νίκου Γκάλη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η Καρέρα Βενέτσια, όπως λεγόταν τότε, με τον Ντράζεν Νταλιμπάγκιτς στη σύνθεσή της, νίκησε με 115-76 στον πρώτο αγώνα, ενώ επικράτησε 86-85 στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν έπαιξε ο σπουδαίος Γιουγκοσλάβος.

Ο Νίκος Γκάλης είχε πετύχει 54 πόντους στον πρώτο αγώνα και 38 στο Αλεξάνδρειο.

Η Καρέρα Βενέτσια έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Κόρατς, όπου ηττήθηκε στη Βαρκελώνη με 105-104 από την Μπανταλόνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίφτης: Ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της Βενέτσια

Άρης: Απέκτησε για δύο μήνες τον Ντόνοβαν Κλέι

Τα εισιτήρια για το Stoiximan Super Cup

Άρης: Το πρόγραμμά του στο EuroCup 2024/25

Καστρίτης για Βενέτσια: “Θα είναι ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι”

Με την πρεμιέρα του Άρη οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τετάρτης

Άρης: Η επίσημη φωτογράφιση για το EuroCup (pics)