Ο ασίσταντ κόουτς της Ντουμπάι BC, Γιάννης Γεωργαλλής, μίλησε στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή.

“Ήταν ένα ονειρεμένο ξεκίνημα η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα”, δήλωσε ο Γεωργαλλής, ο οποίος τόνισε ότι “δεν μετανιώνω που ήρθα στο Ντουμπάι”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Ντουμπάι BC: «Είναι ένα prospect που “κυνηγούσαν” πολλά χρόνια οι άνθρωποι της ομάδας. Δείχνουν με τις όλες κινήσεις που έχουν κάνει ότι έχουν πολύ ψηλές βλέψεις. Ξεκίνησαν με μία διοργάνωση ώστε η ομάδα να εδραιωθεί, να έχει μια λειτουργία εντός και εκτός γηπέδου και σιγά-σιγά να μπει μια δεύτερη διοργάνωση, η οποία θέλουν να είναι του χρόνου το EuroCup».

Για το όραμα της ομάδας: «Είναι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της ομάδας, οπότε θέλαμε να έχουμε αρκετά παιδιά που ξέρουν την Αδριατική Λίγκα και είναι απ’ την περιοχή. Όλα τα παιδιά έχουν παίξει, έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επειδή τα περισσότερα παιδιά έχουν διετές-τριετές συμβόλαια, το πλάνο είναι μακροπρόθεσμο. Υπάρχει πολύ μεγάλο όραμα εδώ. Από τα μεταγραφικά, η διοίκηση έδειξε τις βλέψεις που έχει για το μέλλον».

Για τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα στην πρεμιέρα της Αδριατικής Λίγκας: «Η Αδριατική Λίγκα είναι ένα πολύ ισχυρό πρωτάθλημα λίγκα, με πολλή, κάτι που συναντάμε σε λίγες ευρωπαϊκές λίγκες. Ήταν ένα ονειρεμένο ξεκίνημα. Για τους ανθρώπους που “τρέχουν” την ομάδα εδώ ήταν ένα όνειρο να παίξουν με το Ερυθρό Αστέρα, πόσο μάλλον να τον κερδίσουν. Κακά τα ψέματα, οι ομάδες δεν είναι έτοιμες ακόμα, είναι πολύ νωρίς. Εμείς έχουμε παίκτες που έχουν κάνει ανάλογες νίκες, αλλά θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια, να είμαστε ταπεινοί, να δουλεύουμε και να δούμε πώς θα πάει η συνέχεια».

Για το τι σημαίνει αυτή η νίκη: «Έδωσε ένα μεγάλο μπουστάρισμα γενικά για τους ανθρώπους που δουλεύουν γύρω απ’ την ομάδα. Για εμάς, αν έμπαινε το σουτ του ΜακΙντάιρ θα λέγαμε ότι χάσαμε. Η νίκη με την ήττα απείχε λεπτομέρειες. Ήταν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο, είδαμε ένα χαμόγελο σε όλους τους ανθρώπους που “τρέχουν” για όλα απ’ την αρχή. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμένα προσωπικά. Εμείς πρέπει να ξανακερδίσουμε την Κυριακή, να κρατήσουμε τα θετικά απ’ το 1ο ματς, να δούμε τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε. Να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα».

Για την ανταπόκριση του κόσμου: «Ήταν κάτι άγνωστο το πόσος κόσμος θα έρθει, γι’ αυτό δεν ανοίξαμε όλο το γήπεδο. Το στάδιο χωράει 17 χιλιάδες και άνοιξαν 7 χιλιάδες θέσεις. Δεν ξέραμε πώς ο κόσμος θα ανταποκριθεί σε όλο αυτό το κάλεσμα. Είναι μια περιοχή που έχει πολλούς ανθρώπους του εξωτέρου και ήταν κάτι για όλη την πόλη. Η αρχή ήταν πολύ ενθαρρυντική, γέμισε το γήπεδο και περιμένουμε ανάλογη συνέχεια και με περισσότερο κόσμο».

Για το επόμενο παιχνίδι με την Τσεντεβίτα εκτός έδρας (29/09): «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, εκτός έδρας. Θέλουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε, γιατί είναι ένα δύσκολο κομμάτι τα ταξίδια και πρέπει να προσαρμοστούμε. Ταξιδεύουμε 2 μέρες πριν έτσι ώστε να υπάρχει μια καλύτερη προσαρμογή στα δεδομένα. Μόνο ότι φεύγουμε απ’ τους 35-40 βαθμούς και θα βρούμε 20-25 εκεί είναι πολύ δύσκολο, όλα μετρούν. Συν το ταξίδι που είναι 6 ώρες με το αεροπλάνο. Όλα τα βάζουμε στη “ζυγαριά” και πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα στα δεδομένα που έχουμε εδώ».

Για το αν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα στην ομάδα: «Υπάρχει μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα εδώ. Άμα κάνουμε 5-6 σερί ήττες θα υπάρχουν προβλήματα, είναι λογικό. Έχουμε ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, το οποίο θέλει να έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα».

Για τη απόφασή του να πάει στο Ντουμπάι: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είμαι ευτυχισμένος όταν δουλεύω με αυτό το ρόστερ και τον προπονητή. Η ποιότητα της ομάδας μας στο γήπεδο είναι πολύ μεγάλη. Και η πόλη είναι εντυπωσιακή. Το ότι δουλεύουμε με αυτό το ρόστερ είναι πολύ σημαντικό. Δεν έχω μετανιώσει ούτε μια στιγμή».

Για τη συνεργασία του με τον προπονητή της ομάδας, Γιούριτσα Γκόλεματς: «Με τον κόουτς Γκόλεματς υπήρξαμε συμπαίκτες, πάντα είχαμε επικοινωνία. Μου εξήγησε το σκεπτικό του, μου εξήγησε πώς με θέλει δίπλα του. Είναι όλα όπως τα είχε αναφέρει. Ο χρόνος θα δείξει. Το πόσο καλά θα πάει η ομάδα είναι το σημαντικότερο. Να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να βελτιωνόμαστε και εμείς και η ομάδα. Όσο μεγαλώνει η ομάδα, τόσο θα μεγαλώσουμε κι εμείς».