Η ΟΜΑΔΑΡΑ που ονομάζεται Γιούτα Τζαζ δεν καταλαβαίνει ούτε από Big-3, ούτε από περσινούς MVP (Γουέστμπρουκ), ούτε από τίποτα και τώρα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον φετινό MVP, Τζέιμς Χάρντεν!

Οι Τζαζ επικράτησαν με 96-91 των Θάντερ, έκαναν το 4-2 στη σειρά και προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των play offs, εκεί όπου περιμένουν οι Χιούστον Ρόκετς!

Παρότι έχασε τον Ρίκι Ρούμπιο με τραυματισμό στην αριστερή γάμπα από το έβδομο λεπτό, η Γιούτα δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο και άντεξε στην αντεπίθεση της Οκλαχόμα.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και εξελίχθηκε σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ των Ντόνοβαν Μίτσελ και Ράσελ Γουέστμπρουκ. Ο ρούκι της Γιούτα πέτυχε ρεκόρ καριέρας στα play offs με 38 πόντους έχοντας 5/5 βολές, 9/18 δίποντα και 5/8 τρίποντα (ρεκόρ καριέρας τα 5 τρίποντα στην postseason), ενώ ο περσινός MVP της κανονικής περιόδου είχε 46 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ με… μόλις 18/43 σουτ! Ο Γουέστμπρουκ τελείωσε τον αγώνα με 3/6 βολές, 11/24 δίποντα και 7/19 τρίποντα!!!

Ο μόνος που τον βοήθησε ήταν ο Στίβεν Άνταμς με 19 πόντους (9/11 δίποντα) και 16 ριμπάουντ, ενώ οι Πολ Τζορτζ (5 π. με 2/16 σουτ) και Καρμέλο Άντονι (7 π. με 3/7 σουτ) ήταν τραγικοί και έτοιμοι για καλοκαιρινές διακοπές…

Από την πλευρά των νικητών, πλην του Μίτσελ, άλλοι τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Φέιβορς 13 π., Γκομπέρ 12 π., 13 ριμπ., Ίνγκλις 12 π., Μπερκς 11 π.).

Έγραψε ιστορία ο Μίτσελ!

Με τους 38 πόντους που πέτυχε, ο Μίτσελ έγινε μόλις ο τέταρτος ρούκι στην ιστορία του ΝΒΑ που καταφέρνει να σκοράρει πάνω από 35 πόντους σε αγώνα play offs, ο οποίος οδηγεί την ομάδα του σε πρόκριση!

Οι υπόλοιποι τρεις παίκτες που κατάφεραν κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν ήταν οι “θρύλοι” του αθλήματος Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (53 πόντοι), Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (46 πόντοι) και Μάτζικ Τζόνσον (42 πόντοι).

Παράλληλα, ο εκρηκτικός γκαρντ των Τζαζ έγινε μόλις ο δεύτερος ρούκι στην ιστορία του ΝΒΑ, που σκοράρει πάνω από 20 πόντους σε κάθε ένα από τα πρώτα έξι παιχνίδια του στα play offs μετά τον Τζαμπάρ το 1970!

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Απολαύστε τα καλύτερα στιγμιότυπα της πρόκρισης των Τζαζ και της ιστορικής βραδιάς του Μίτσελ!