Στη Κύπρο βρίσκεται ο Δημήτρης Παπανικολάου, σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, καλεσμένος της ΚΟΚ για την Ετήσια Τελετή Βραβεύσεων της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024, στο Royal Hall, στη Λευκωσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΚ:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Παπανικολάου θα επισκεφθεί το Α’ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης, όπου θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τους μικρούς μαθητές και να τους εμπνεύσει μέσα από τις εμπειρίες του στον αθλητισμό. Επίσης, θα είναι φιλοξενούμενος σε ζωντανές εκπομπές του Alpha Κύπρου, μοιράζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες του με το ευρύτερο κοινό της Κύπρου.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, εκτός από τις μεγάλες του επιτυχίες στον αθλητισμό, είναι και συγγραφέας του βιβλίου “11:11 – Όλοι Μοναδικοί, Όλοι Ίσοι”, το οποίο εστιάζει στην αυτοβελτίωση, την ομαδικότητα, και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το βιβλίο του διατίθεται για το κυπριακό κοινό μέσω του CBF Shop και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη νευροδιαφορετικότητα και τη σημασία της ισότητας.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπανικολάου

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και ξεκίνησε τον επαγγελματικό αθλητισμό σε ηλικία 15 ετών, αγωνιζόμενος στον Σπόρτιγκ. Έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Παίδων και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε κορυφαίες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, και ο Πανιώνιος, ενώ κατέκτησε σημαντικές διακρίσεις, όπως δύο Ολυμπιακούς τίτλους, επτά πρωταθλήματα Ελλάδας, και δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας, ο Παπανικολάου αφιερώθηκε στην ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό, καθώς και στην προώθηση της ισότητας και της ενδυνάμωσης νευροδιαφορετικών παιδιών.

Έχει ιδρύσει το αθλητικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα UniquAll, με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών συνεκπαίδευσης και συνάθλησης παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Το έργο του συνδυάζει την κοινωνική ευαισθησία με τη στήριξη από μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού, όπως ο Νίκος Γκάλης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο”.