allstarbasket.gr

Ο Άρης ηττήθηκε με 63-68 από την Τουρκ Τέλεκομ Άνκαρα την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, στον όμιλό του στο EuroCup όπου έχει αρχίσει με ρεκόρ 0-2.

Η αστοχία κι ειδικά στο τέλος, όπου χρειάστηκε κάποιον να βγει μπροστά για να κρατήσει την ομάδα, ήταν το στοιχείο που έκρινε τον αγώνα, με την ελληνική ομάδα να χάνει μια ευκαιρία αφού με εξαιρετικό β΄μέρος γύρισε από το -17 (13-30), προσπέρασε, αλλά στο κρίσιμο σημείο, δεν είχε τα σουτ.

Ο κόσμος σχεδόν γέμισε το Nick Galis Hall, τα προβλήματα και οι απουσίες ήταν γνωστά, η ομάδα τώρα χτίζεται κι ασφαλώς χρειάζεται υπομονή μέχρι να ρολάρει, να βρει ρυθμό κι οι νέοι παίκτες να βρουν το ρόλο τους.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είχε 23/58 σουτ, μόλις 5/20 τρίποντα και πρώτος της σκόρερ ήταν ο Τζος Ρόμπερτς με 14 πόντους, μολονότι είναι υπό αντικατάσταση!

Ο Λάντερς Νόλεϊ πρόσθεσε 13 κι ο Ντε Τζούλιους 12.

Για την Τουρκ Τέλεκομ, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πέτυχε 15 πόντους μέχρι να τραυματιστεί στο δεξιό του γόνατο στην αρχή της Δ’ περιόδου.

Ο Άντονι Μπράουν έφτασε στους 17, ο Ισμέτ Ακπινάρ 13, με καθοριστική παρουσία στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ο Κάιλ Αλεξάντερ 12.

 

allstarbasket.gr

Η εξέλιξη του αγώνα

Τα πολλά φάουλ συνόδευσαν την εκκίνηση του Άρη στον αγώνα, με τον Μπανκς να κάνει δύο στα πρώτα 29 δευτερόλεπτα και να φτάνει στα τρία σε 2:28 αγώνα, ενώ έφτασε στα 5 ομαδικά μετά από 4:11 στην αναμέτρηση!

Η τουρκική ομάδα είχε πάρει από νωρίς το προβάδισμα, πέτυχε τέσσερα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο όπου έφτασε σε διψήφια διαφορά, 11-21, πριν κλείσει στο 13-21 την περίοδο.

Η β’ περίοδος άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για την ελληνική ομάδα. Πολύ άστοχη από μακριά, έχανε ριμπάουντ, έκανε λάθη κι η Τουρκ Τέλεκομ έκανε 9-0 σερί για να φτάσει στο 30-13.

Από το 10′ έως το 15′ ο Άρης είχε 0/7 σουτ και 3 λάθη σε δέκα επιθέσεις.

Αυτός που του έδωσε την πνοή ήταν εκτός… προγράμματος. Ο -υπ’ατμόν- Τζος Ρόμπερτς έσωσε τη βραδιά με τη δράση και τη μαχητικότητά του στη ρακέτα, πέτυχε 6 σερί πόντους και δεν επέτρεψε να μετατραπεί η βραδιά σε εφιάλτη.

Η ομάδα του Ερντέμ Τζαν πήγε με 10 πόντους διαφορά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, 36-26 με 14 επιθετικά ριμπάουντ, έναντι 12 αμυντικών του Άρη.

Η μεταμόρφωση άρχισε στη γ’ περίοδο με την άνοδο των περιφερειακών του Άρη, κι όχι τόσο με το σκορ τους, όσο με το ρυθμό που έδωσαν.

Η άμυνα της ομάδας του Καστρίτη συνδυάστηκε και με μυαλό, εκτός από την ενέργεια, ο κόσμος έδωσε την ώθησή του, όπως κάνει πάντα, κι ο Άρης επέστρεψε.

Κράτησε δε χαμηλά τη δράση των Αλεξάντερ, Μπράουν, δεν άφησε ελεύθερα σουτ για να κατακρημνιστεί το ποσοστό της τουρκικής ομάδας από μακριά, κι αίφνης… έγινε ντέρμπι.

allstarbasket.grΜόνο ο Χαραλαμπόπουλος έκανε ζημιά στην ελληνική ομάδα σε αυτό το διάστημα κι ο Άρης πήρε πρώτη φορά προβάδισμα με τις βολές των Μποχωρίδη και Ρόμπερτς, 47-45, πριν κλείσει η Γ’ περίοδος στο 47-47.

Mε 8:37 για το τέλος του αγώνα, χτύπησε στο δεξιό του γόνατο ο  Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σε προσπάθεια αιφνιδιασμού της Τουρκ Τέλεκομ. Έμεινε αρκετή ώρα στο παρκέ, με εμφανή σημάδια πόντους κι υποβασταζόμενος μεταφέρθηκε στο ιατρείο του γηπέδου.

Στο Nick Galis Hall επικράτησε η απόλυτη σιγή εκείνη την ώρα κι ο κόσμος χειροκρότησε τον Έλληνα φόργουορντ όταν μεταφερόταν στο ιατρείο.

Ο Χάνλαν ξανάβαλε την Τουρκ Τέλεκομ μπροστά, 57-60 με τρίποντο στα 3:30.

Ο Μπανκς μείωσε στο 59-60 όμως ο Άρης ήταν πολύ άστοχος στο τελευταίο δίλεπτο.

Ελεύθερο τρίποντο, χαμένο λέι απ, άστοχο φόλοου, ήταν ευκαιρίες που εάν είχε εκμεταλλευτεί ο Άρης δεν θα επέτρεπε στην ομάδα της Άγκυρας να διατηρεί προβάδισμα μεγαλύτερο των δύο σουτ όσο άδειαζε ποια η “κλεψύδρα”.

Ο Άκπιναρ που έκανε τη ζημιά στη Δ’ περίοδο με 7 προσωπικούς, έκανε το 61-66 στα 25” κι ο Μπράουν “σφράγισε” τη νίκη για την ομάδα του από τη γραμμή των βολών συντηρώντας το +5, 63-68 στα 10”.

Tα δεκάλεπτα: 13-21, 26-36, 47-47, 63-68

H στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Τίμησε τον Χάνλαν ο Άρης, παρούσα η ομάδα ποδοσφαίρου (pics)

Άρης: Ανακοίνωσε τον Άλκινς (stats)

Άρης: Το πρόγραμμά του στο EuroCup 2024/25