Το δεύτερο βιβλίο του δημοσιογράφου Σωτήρη Θεολογίδη με τίτλο, «Το άγνωστο ελληνικό μπάσκετ, 1942-1979» παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη αύριο Παρασκευή (4/10).

Πρωτοπόρος ως δημοσιογράφος με ειδικότητα στο μπάσκετ, ο Σωτήρης Θεολογίδης παραθέτει γεγονότα, άγνωστα στους περισσότερους από εμάς, που συνέβησαν στο ελληνικό μπάσκετ σε μια περίοδο με λιγότερη λάμψη και μικρότερη δημοσιότητα.

Στην καταγραφή συνέδραμαν δεκάδες παλαίμαχοι αθλητές, προπονητές, παράγοντες, που ανακάλεσαν τη μνήμη τους, “ταξίδεψαν” πολλές δεκαετίες πίσω και μάς προσφέρουν ένα σπάνιο υλικό 264 σελίδων και 250 φωτογραφιών,  που θα λατρέψει κάθε φίλος του μπάσκετ.

Ενδεικτικά, την έκδοση προλογίζει ο Μίμης Στεφανίδης, ενώ τα σημειώματά τους στο βιβλίο γράφουν οι Κυρίτσης Μιχάλης, Λεκάκης Μανώλης, Μπαμπανικολός Νίκος, Νικητόπουλος Βαγγέλης, Οικονόμου Γιώργος, Παρίσης Κώστας, Τσάβας Λάκης και Τσίτσκαρης Γιώργος.

Η παρουσίαση του βιβλίο του Σωτήρη Θεολογίδη «Το άγνωστο ελληνικό μπάσκετ, 1942-1979» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Α του Συνεδριακού Κέντρου “Νικόλαος Γερμανός” της ΔΕΘ-HELLEXPO (Περίπτερο 8, 2ος όροφος) στις 19:00 της Παρασκευής (04/10).

Tην παρουσίαση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τραπεζανίδης, ενώ μαζί με τον συγγραφέα, θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Γιάννης Τσουμής σπουδαίοι αθλητές του παρελθόντος και μετέπειτα προπονητές, αλλά και ο πρώην γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργος Λυσσαρίδης.

Θα απευθύνει χαιρετισμό δε, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από ΕΔΩ