allstarbasket.gr

Ο Πανιώνιος γύρισε από το -15 και νίκησε τον “λαβωμένο” Κολοσσό Ρόδου, στο άδειο κλειστό της Γλυφάδας με 67-65, την Κυριακή, στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας!

Μια πολύ αγχωτική νίκη, που ήλθε με αφετηρία την άμυνα, σε μια περίεργη ατμόσφαιρα δίχως φιλάθλους, αφού υπήρχε η ποινή μιας αγωνιστικής από πέρυσι.

Ο Κολοσσός έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Γκαλβανίνι, Τσαϊρέλη και Μπιλλή, ενώ στη διάρκεια του αγώνα έχασε και τον Λόντον Περάντες!

Κι όμως, με τον απίθανο Λιθουανό, Παούλιους Ντανουσεβίτσιους, ο Κολοσσός επέστρεψε στο τέλος, κι από το 64-55, ισοφάρισε 65-65, αλλά οι βολές του Νόκο (15π.) και τα άστοχα τρίποντα των Γκάουντλοκ-Τόνι, έκριναν τον αγώνα!

Ο Πανιώνιος έφερε και το βάρος της πρεμιέρας στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, σε αντίθεση με τον Κολοσσό που πήρε την “κρυάδα” στο BCL.

Προφανώς έτσι εξηγούνται τα 2/20 τρίποντα!

H εξέλιξη του αγώνα:

Οι δύο ομάδες άρχισαν νευρικά  έχοντας μαζί 0/4 σουτ και 5 λάθη και πέρασαν 2’10” για τους πρώτους πόντους, δια χειρών Κένταλ Σμιθ.

Ήταν οι δύο πρώτοι πόντοι του Πανιώνιου στη μεγάλη κατηγορία μετά από απουσία τεσσάρων ετών.

 

 

Όμως ήταν οι φιλοξενούμενοι που βρήκαν πρώτοι καλό ρυθμό.

Ο Άντριου Γκάουντλοκ με τον Λόντον Περάντες, παίκτες από πέρυσι της ομάδας της Ρόδου, την οδήγησαν σε 11-0 σερί σε περίπου 2,5 λεπτά, κι από το 8-4, ο Κολοσσός προηγήθηκε 8-16.

Το δεκάλεπτο τελείωσε με 13-20, από 9 πόντους του Γκάουντλοκ κι η διαφορά δεν σταμάτησε να ανεβαίνει.

allstarbasket.grΠαρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές του Άρη Λυκογιάννη, που άρχισε να ζητά πιο πολλά από τους Έλληνες παίκτες, αφού άρχισε με πεντάδα ξένων, ο Κολοσσός συνέχισε να βρίσκει λύσεις και σε transition παιχνίδι βρήκε 10 πόντους από τη ρακέτα για να πάει στο 17-31!

Παίκτης κλειδί, ήταν ο Λιθουανός Παούλιους Ντανουσεβίτσιους με  9 πόντους, 2 κλεψίματα.

Ο Κολοσσός έφτασε έως το +15 (19-34) πριν τελειώσει το ημίχρονο στο 25-37.

 

Ο πολύπειρος Λάντρι Νόκο με τον Κένταλ Σμιθ, συν την ενέργεια του Ράιον Μπράουν, έδωσαν μια πνοή στον Πανιώνιο, τη στιγμή που ο Κολοσσός έφευγε πάλι στο σκορ.

 

 

Με 8-0 σερί, το 33-47 έγινε 41-47 και παρά την αστοχία στο μακρινό σουτ, οι γηπεδούχοι έβλεπαν πώς μπορούσαν να δημιουργήσουν συνθήκες για να κάνουν την ανατροπή.

Παράλληλα ο Κολοσσός είχε χάσει τον Περάντες, καθώς ένιωσε ενόχληση στον τετρακέφαλο και τέθηκε εκτός αγώνα, σε ένα ακόμα πρόβλημα για την ομάδα του Γιώργου Σιγάλα.

 

 

Ο άποντος για 29 λεπτά, Κάναντι, έβαλε 4 πόντους για να μειώσει ο Πανιώνιος στο καλάθι, 49-51 με την έναρξη της Δ’ περιόδου.

Πλέον το “νερό μπήκε στο αυλάκι” για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη. Με αφόρητη πίεση στην μπάλα, εκμεταλλεύτηκε τις πιο λίγες λύσεις του Κολοσσού, που άρχισε να βγάζει κούραση, να κάνει λάθη και να δίνονται ευκαιρίες αιφνιδιασμού στους γηπεδούχους.

Με την ίδια συνταγή ο Πανιώνιος βρέθηκε από το 43-51 (27’37”) στο 59-51 με 16-0 σερί στα 5,5 λεπτά για τη λήξη.

 

allstarbasket.grΠλέον είχε μπει στην εξίσωση και ο Ντέβιν Ντέιβις, που επίσης δεν είχε φανεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Νέλσον έσπασε το σερί 7,5 λεπτών δίχως πόντο από τον Κολοσσό, που ήδη όμως είχε χάσει όλο το πλεονέκτημα των 28 πρώτων λεπτών, μέσα σε αυτό το διάστημα.

Ο Πανιώνιος έφτασε τη διαφορά έως τους 9 πόντους, 64-55 με τον Ντέιβις να έχει 7 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο. Ωστόσο λίγο αργότερα αποχώρησε με διάστρεμμα, στερώντας τον πιο “ζεστό” παίκτη από τους γηπεδούχους!

Ο απίθανος Ντανουσεβίτσιους όμως, έβαλε τον Κολοσσό ξανά στο παιχνίδι με δύο τρίποντα, οδηγώντας σε 8-0 σερί τον Κολοσσό, που στο δίλεπτο για τη λήξη, μείωσε στον πόντο, 64-63 και λίγο αργότερα ισοφάρισε 65-65 με 32” για τη λήξη!

Ο Νόκο ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών για το 67-65 στα 12” κι ο Κολοσσός έχασε την τελευταία “καθαρή” ευκαιρία, στο τρίποντο του Γκάουντλοκ, όπως και ένα ακόμα, στο επιθετικό ριμπάουντ του Τόνι.

Δείτε το δραματικό φινάλε:

 

Kορυφαίοι του Πανιώνιου ήταν οι Νόκο (15π., 8 κερδισμένα φάουλ), Κένταλ Σμιθ (12π., οι 10 στο β’ μέρος), Ντέβιν Ντέιβις (8π., οι 7 στο Δ’ δεκάλεπτο, συν 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), ενώ 10 πόντους πέτυχε ο Ράιαν Γούλριντζ.

Για τον Κολοσσό ο Ντανουσεβίτσιους είχε 19 πόντους με 8/10 προσπάθειες, ο Γκάουντλουκ 16, αλλά μόλις 2 στο β’ μέρος και κανέναν πόντο στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 25-37, 47-51, 67-65

H στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανιώνιος Χυμοί Viva: Κερδίστε δύο εισιτήρια διαρκείας

Stoiximan GBL: Το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου 2024/25