“Έχουμε αργά πόδια, είμαστε διστακτικοί στις αποφάσεις μας, δεν έχουμε φρεσκάδα”, δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Λαύριο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο κόουτς των “ερυθρολεύκων”:

Για το σημερινό παιχνίδι και την καλή άμυνα του Λαυρίου:

“Αναμφισβήτητα ήταν δύσκολη η αποστολή μας, όχι εκ προοιμίου. Στην ουσία αυτή τη στιγμή δείχνουμε ότι είμαστε σε φόρμα Φεβρουαρίου, σαν να υπάρχει μια κόπωση. Έχουμε αργά πόδια, είμαστε διστακτικοί στις αποφάσεις μας, δεν έχουμε φρεσκάδα.

Το ότι μας λείπουν δύο βασικοί ψηλοί δεν είναι δικαιολογία. Συγχαρητήρια στο Λαύριο, ήταν μαχητικό. Με το ροτέισον που έχουμε μοιραία θα γινόταν αυτό, χαίρομαι να βλέπω να δυναμώνει το Πρωτάθλημα”.

Για τον Γουίλιαμς-Γκος που αγωνίστηκε για 11:36 λεπτά:

“Μας είπε ότι το ισχίο του έχει σφίξει λίγο, δε νομίζω να είναι κάτι σοβαρό”.

Για την εικόνα του Ολυμπιακού:

“Γενικά μέχρι τώρα, αν εξαιρέσουμε το ματς με τη Φενέρ, δεν έχουμε χάσει παιχνίδι. Με την απόδοσή μας δε θέλγουμε. Παίζουμε κατά διαστήματα καλά, αλλά πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς. Να παίζουμε μεγαλύτερα διαστήματα καλά.

Έχουμε ταλέντο και ρόστερ, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, και με τους ψηλούς που έρχονται ελπίζω την άλλη εβδομάδα. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα για να είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Για το αν επηρεάζει την ομάδα το γεγονός ότι οι εμφανίσεις δεν είναι καλές:

“Πάντα. Όταν δεν παίζεις καλά αρχίζουν όλοι και αμφιβάλουν. Για τους συμπαίκτες τους, για τη φόρμα τους… Πάντα είναι έτσι τα πράγματα. Στον επαγγελματικό αθλητισμό οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που πάντα παίζει ρόλο.

Όλοι ξέρουμε τη διαδικασία, κάθε χρόνο είναι ίδια. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, πρέπει να γίνουμε γρήγορα συμπαγείς γιατί αυτό είναι το βασικό μας χαρακτηριστικό”.

 

Στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αφού συνεχάρη το Λαύριο για τον τρόπο που αγωνίστηκε για τρία δεκάλεπτα, στάθηκε στις ελλείψεις που έχει η ομάδα του ενόψει της απαιτητικής συνέχειας:

“Καταρχάς να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες υγεία, ηρεμία και επίτευξη όλων των στόχων. Συγκεκριμένα για το Λαύριο, από όπου ξεκινήσαμε τη χρονιά, θέλω να τούς πω ένα μεγάλο “μπράβο”, έπαιξαν πολύ καλά για τρία δεκάλεπτα και λόγω της φθοράς και του ανοίγματος στο rotation στο τέλος παρέδωσαν.

Για μας προφανώς είναι ένα παιχνίδι που κατέδειξε τα προβλήματα που έχουμε αυτή την εποχή. Έλλειψη συνοχής, κακή φόρμα παικτών, χαλαρή προσέγγιση στο ματς. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, μετρήσαμε 9 χαμένα λέι-απ κάτω από το καλάθι. Πολλές χαμένες βολές από παίκτες που σουτάρουν 90% στην καριέρα τους και φυσικά πολλές κακές αμυντικές συνεργασίες που έδωσαν τη δυνατότητα στο Λαύριο να σκοράριε 45 πόντους στο α’ ημίχρονο – αν δεν κάνω λάθος-.

Χρειάστηκε να πιεστούμε τελικά για να κερδίσουμε. Οπότε εμείς είμαστε σε διαδικασία που όλες οι ομάδες περνούν, να γίνουμε συμπαγείς, να αποκτήσουμε συνοχή, να μην αφήνουμε καμία φάση και φυσικά να μην υποτιμούμε κανέναν”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Stoiximan GBL: Το πανόραμα της κανονικής περιόδου 2024/25