Ο Κόροιβος Αμαλιάδας επιβλήθηκε με 73-66 του Α.Σ. Παπάγου, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Elite League και ο προπονητής των νικητών, Μιχάλης Μιχελάκος, μίλησε στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη και τον Σπύρο Καβαλιεράτο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη επί του Παπάγου και το επερχόμενο (12/10) εκτός έδρας ματς με τη ΧΑΝΘ: «Κερδίσαμε στην έδρα μας τον Παπάγου, ο οποίος είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα που έχει ήδη κερδίσει τη συμμετοχή της στο Final-4 – UNICEF Trophy. Για εμάς αυτό ήταν το σημαντικό. Το Σάββατο έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη ΧΑΝΘ, όπου είναι το πρώτο της ματς εντός έδρας μετά από τόσα χρόνια στην κατηγορία, οπότε εκεί επικεντρωνόμαστε και μόνο».

Για το φετινό ρόστερ και τον φετινό στόχο: «Το πρώτο και βασικό ζητούμενο είναι να μπορέσεις να πείσεις να έρθουν παιδιά στην επαρχία, πράγμα πολύ δύσκολο. Από ‘κει και πέρα, κάτσαμε κάτω με τη διοίκηση, συζητήσαμε, είδαμε ότι η λογική πηγαίνει σε ένα νεανικό ρόστερ με φιλοδοξίες, αυτοπεποίθηση, αντοχή στον χρόνο και παράλληλα να νιώσει ότι δημιουργεί κάτι. Με βάση αυτήν τη λογική έγινε το recruiting. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τα παιδιά που αποκτήσαμε. Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι. Έχουμε παίξει μόλις μία αγωνιστική, η προετοιμασία μας συνεχίζεται ουσιαστικά. Σίγουρα θα είμαστε μια ομάδα πάρα πολύ ανταγωνιστική, θα παλεύουμε για κάθε κατοχή και με την εξέλιξή μας σαν ομάδα και σαν άτομα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Για το ότι έχουν δύο ξένους που γνωρίζουν την κατηγορία: «Αυτή η λογική έγινε συνάμα με την επιλογή των νεαρών παιδιών. Προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα αντίβαρο στην απειρία που έχουμε στο πρωτάθλημα. Παρατηρώντας την αγορά το καλοκαίρι, η Elite League είναι ένα πρωτάθλημα θελκτικό, έχει “ανοίξει” πολύ η αγορά και πολλοί Αμερικάνοι είναι διατεθειμένοι να έρθουν σε αυτό και ύστερα να κοιτάξουν μια άλλη επιλογή στην Ευρώπη. Εμείς αποφασίσαμε να πάμε πιο safe. Ο Γκλάσπερ είναι ένα παιδί το οποίο προέρχεται από μια πάρα πολύ καλή σεζόν πέρυσι στο Μεσολόγγι. Τον Μάγιερς τον ήξερα πριν 2 χρόνια στον Τρίτωνα. Ήταν οι σχετικά κατάλληλες επιλογές για την εποχή σε σχέση με τους Έλληνες που έχουμε διαλέξει, έτσι ώστε να έχουμε ένα κράμα εμπειρίας και παράλληλα νιάτων».

Για το αν έχουν στόχο την ανάδειξη νέων Ελλήνων παικτών: «Δεν έχουμε βάλει σε καμία περίπτωση στόχο στο να κοιτάξουμε πάρα πολύ ψηλά. Έχουμε βάλει στόχο να φτιάξουμε κάτι που να είναι όμορφο μες το γήπεδο, που να παλεύει και να είναι χαρούμενος ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο και βλέπει την ομάδα. Καταλαβαίνουν όλοι ότι με το ρόστερ που έχουμε προτεραιότητά μας είναι το να πάρει θέση ο νέος Έλληνας παίκτης στο πρωτάθλημα. Από ‘κει και πέρα, αν η δουλειά μας είναι σωστή μες στο γήπεδο, έχουμε την τύχη και όλα όσα χρειάζεται, τότε βλέπουμε».

Για το ότι οι Καλαϊτζάκης-Παρασκευόπουλος έχουν κατακτήσει μετάλλια με την Εθνική Νέων πέρυσι και πρόπερσι αντίστοιχα: «Ο Αλέξανδρος Καλαϊτζάκης ήταν μέλος της περσινής ομάδας του Κοροίβου και φέτος είναι αρχηγός μας στα 21 του. Αυτό ίσως είναι και κάτι στο οποίο πρωτοπορούμε. Τον Παρασκευόπουλο τον είχα δει απέναντί μου με τον Πρωτέα Βούλας στον ΑΠΑΣ Νάξου. Και οι δύο, όπως και αρκετά παιδιά της ομάδας μας, προέρχονται απ’ την παραγωγική διαδικασία των εθνικών ομάδων, που τα δύο τελευταία καλοκαίρια έχουν κερδίσει μετάλλια με την Εθνική Νέων. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο και είναι θέληση που πρέπει να έχουμε πια το να βάζουμε τα νεαρά παιδιά στα βαθιά, παιδιά 18-20 ετών. Για εμάς του προπονητές δεν είναι κάτι απλό. Είναι μια λογική με την οποία ξεκινήσαμε στον Κόροιβο. Είχα παρόμοια λογική και την τελευταία χρονιά στον Τρίτωνα, να μπορούμε να εξελίξουμε κάποια παιδιά. Αυτό δε σημαίνει ότι οι ομάδες δε χρειάζονται παιδιά με εμπειρία, είναι δεδομένο ότι τα χρειαζόμαστε, αλλά παράλληλα χρειάζονται και παιδιά με διάθεση, κίνητρο, φιλοδοξία, πράγματα που μέσα στη χρονιά εξελίσσονται. Η παραγωγική διαδικασία είναι πολύ σημαντική αν θέλουμε τα επόμενα χρόνια τα ανώτερα πρωταθλήματα της χώρας να στελεχώνονται κυρίως από Έλληνες, μαζί με ξένους που θα δίνουν άλλη “γεύση” στο πρωτάθλημα».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Η Αμαλιάδα είναι μια πόλη 18 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων, που έχει συνηθίσει να έχει στα υψηλά στρώματα του ελληνικού μπάσκετ τον Κόροιβο. Είναι μια ομάδα με 40 χρόνια ιστορία, που έχει ζήσει και τα χρόνια της Α1. Αυτό έχει αφήσει αρκετά θετικά, αλλά και μια στεναχώρια, γιατί τώρα η ομάδα βρίσκεται στη Elite League. Και η πόλη και ο νομός συγκεκριμένα την “αγκαλιάζουν” την ομάδα, αυτό το δείχνει ο Κόροιβος με την αντοχή του στον χρόνο. Ο Κόροιβος έχει βρει τη σωστή μαγιά και μακάρι και τα επόμενα χρόνια να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε αυτές τις κατηγορίες».

Για τη φετινή Elite League: «Είναι πάρα πολύ ιντριγκαδόρικο το format, γιατί κανένας δε μπορεί να είναι αδιάφορος μέχρι την τελευταία αγωνιστική., Είναι μια κατάσταση που δε σε αφήνει να χαλαρώσεις καθόλου. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, έχει πάρα πολύ κίνητρο, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι φειδωλοί στα λόγια μας, έτσι ώστε να είμαστε μέσα στο τι θα συμβεί».

Για το τι διαφορετικό έχει η κατηγορία σε σχέση με την τελευταία του χρονιά σε αυτήν: «Εγώ βρισκόμουν την πρώτη χρονιά σαν Elite League. Έχουμε τα… πρωτεία στην άνοδο σε αυτό το κομμάτι μαζί με το Μαρούσι. Είναι διαφορετική η κατηγορία, έχουν μπει κι άλλα στοιχεία, σίγουρα και το κομμάτι της προβολής είναι σημαντικό, γιατί δίνει άλλη αίγλη. Αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσει ο κόσμος, γιατί είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Ήδη η 1η αγωνιστική αποζημίωσε τον κόσμο που ανυπομονούσε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Elite League: Πρόγραμμα-αποτελέσματα 2024/25