allstarbasket.gr

Η ομάδα Γυναικών του Ηρακλή και ο προπονητής της, Θοδωρής Πολυμένης έλυσαν τη συνεργασία τους, έπειτα από τον ευρωπαϊκό αγώνα που έδωσε η ομάδα την Τετάρτη στο EuroCup Γυναικών.

Πρώτος προπονητής αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Πολυμένη, Γιάννης Λέκος.

Η ανακοίνωση από το τμήμα μπάσκετ Γυναικών του Ηρακλή:

“Ο Γ.Σ. Ηρακλής και το τμήμα μπάσκετ Γυναικών, Ηρακλής STIHL, ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή, Θοδωρή Πολυμένη.

Ο κόουτς θα μείνει στην ιστορία ως ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα στους ομίλους του EuroCup Women. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στον Σύλλογο και του ευχόμαστε τα καλύτερα στη συνέχεια της καριέρας του.

Καθήκοντα πρώτου προπονητή αναλαμβάνει άμεσα, ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή της ομάδας, Ιωάννης Λέκος, έχοντας ως συνεργάτη τον Θοδωρή Ονάσογλου.

Ο κ. Λέκος είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και FIBA ​​Coach. Κατέχει σπουδές βασισμένες στο Analytics σε συνεργασία με Αγγλικό Πανεπιστήμιο. Την τελευταία διετία βρισκόταν στην ομάδα της Μυκόνου ως βοηθός προπονητή, υπεύθυνος για το κομμάτι του scouting.

Έχει εργαστεί επίσης, μεταξύ άλλων, στο τμήμα μπάσκετ Γυναικών του Άρη για μια διετία, ενώ έχει πραγματοποιήσει και εξωτερικές συνεργασίες με διάφορες ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (μεταξύ άλλων και την Εθνική Εφήβων του Κατάρ), βοηθώντας στο κομμάτι της ανάλυσης.

Έχει αποτελέσει μέρος του σταφ της Εθνικής Νέων Γυναικών (U-20) το περασμένο καλοκαίρι αλλά και των Νέων Ανδρών παλαιότερα. Τέλος, έχει περάσει και ως scout παικτών για την Eurohoops Scout σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα κολέγια των ΗΠΑ”.

 

Mε ανάρτησή του, ο Θοδωρής Πολυμένης τονίζει ότι αποχωρεί για λόγους ηθικής:

“Δυστυχώς όλα τα ωραία έχουν και το τέλος τους πολλές φορές και ποιο σύντομα από ότι περιμένεις !

Λόγοι ηθικής και όχι αγωνιστικοί με αναγκάζουν να αποχωρήσω από την ομάδα !

Ευχαριστώ τις αθλήτριες μου για την συνεργασία και εύχομαι η ομάδα να πετύχει τους στόχους της !

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον υπέροχο κόσμο του Ηρακλή για την συμπαράσταση κάθε όλη την διάρκεια της παρουσίας μου στην ομάδα”!