@ΧΑΝΘ

Τον προπονητή Θόδωρο Ροδόπουλο τίμησε το μεσημέρι του Σαββάτου το Μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς στο μπάσκετ και τον αθλητισμό το Μουσείο της ΧΑΝΘ εγκαινίασε την ειδική προθήκη, η οποία είναι αφιερωμένη στον Ροδόπουλο.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν δεκάδες πρώην παίκτες και προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στις πολλές δεκαετίες της καριέρας του ο Ροδόπουλος.

Με την αγάπη του για το μπάσκετ, ενέπνευσε γενιές και γενιές παικτών, προπονητών, ποτέ δεν δίστασε να μοιραστεί τις γνώσεις του για το αγαπημένο μας άθλημα και τις οποίες δεν σταμάτησε ποτέ να εμπλουτίζει.

Τα ταξίδια του στις ΗΠΑ, από το 1965, κι ειδικά για τα Final-4 του NCAA, συνεχίζονται ακόμα και στις μέρες μας, ώστε να προσθέτει διαρκώς στοιχεία και παραστάσεις, αλλά και να καταγράφει τις σύγχρονες τάσεις του μπάσκετ.

@ΧΑΝΘ

 

Ο Διονύσης Ανανιάδης, πρόεδρος της επιτροπής του Μουσείου ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το Μουσείο, ως «κιβωτός» του μπάσκετ, μίλησε με λεπτομέρειες για την διαδρομή του Θόδωρου Ροδόπουλου από τις αλάνες ποδοσφαίρου στα ανοικτά του μπάσκετ και ακολούθως στην καταξίωση με την ομάδα της ΧΑΝΘ.

“Αυτή η προθήκη δεν μπορεί να συμπεριλάβει τα συναισθήματα, την αγάπη κι αυτό που έδωσε στη ΧΑΝΘ και το ελληνικό μπάσκετ ο Ροδόπουλος”, είπε μεταξύ άλλων.

“Χρωστάω πολλά στη ΧΑΝΘ, ήταν το καλύτερο κομμάτι της ζωής μου, Ζήσαμε όμορφες στιγμές, ανεπανάληπτες, δημιουργήθηκαν σχέσεις ζωής” είπε συγκινημένος, ο Ροδόπουλος.

@ΧΑΝΘ

 

“Με τον Ροδόπουλο δεν έγινα απλά καλύτερος παίκτης αλλά και καλύτερος άνθρωπος κερδίζοντας το απόσταγμα της σοφίας και της φιλοσοφίας της ΧΑΝΘ”, είπε ο Μιχάλης Γιαννουζάκος, ενώ ο Σπύρος Βούγιας πρόσθεσε:

“Δεν ήταν απλά μέγιστος προπονητής αλλά και δάσκαλος, ένας οδηγός ζωής για τις ανάγκες ενός έφηβου”.

Για τη φιλία τους με τον Ροδόπουλο μίλησαν επίσης ο Λάκης Τσάβας κι ο Γιωργής Μπουσβάρος.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του Δ.Σ.. της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης κι ο Διευθυντής Αθλητισμού Δημήτρης Καραΐσκος.