Παρί-Παναθηναϊκός

Ένσταση κατέθεσε ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος του αγώνα με την Παρί για την 3η στροφή της EuroLeague.

Οι “πράσινοι” διαμαρτύρονται για τη φάση που εκτυλίχθηκε στα 3’42” πριν από τη λήξη του αγώνα, όταν ο Εργκίν Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ακολούθως ο Κέντρικ Ναν με αντιαθλητικό φάουλ στον Λεοπόλντ Καβαλιέρ.

Ο Τούρκος τεχνικός παραπονέθηκε για φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ του Ντίνου Μήτογλου, προτού γίνει η παράβαση του Αμερικανού στον Γάλλο.

Ο Καβαλιέρ κέρδισε αντιαθλητικό από τον Ναν, σε μία φάση που τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Γιάντουνεν.

Ο Φινλανδός αξιοποίησε τις δύο βολές του αντιαθλητικού, ο Ιφί εκείνη της τεχνικής ποινής και το σκορ έγινε 78-68.

Ο Αταμάν ζήτησε από τη γραμματεία να σημειώσει όσα συνέβησαν και μετά τη λήξη η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση.

Οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” πιστεύουν ότι η φάση έπρεπε να σταματήσει στην τεχνική ποινή του Αταμάν και να μην μετρήσει η εξέλιξή της με το αντιαθλητικό φάουλ του Ναν.

Ο Χρήστος Σερέλης ρωτήθηκε αν θα υποστηριχθεί η ένσταση από τον Παναθηναϊκό και απάντησε: “Ναι, ναι έχουμε κάνει το πρώτο κομμάτι που είναι να έχουμε μια αναφορά και έχουμε κάποια ώρα, περίπου 1.5 ώρα για να την υποστηρίξουμε λεπτομερώς. Από ό,τι φαίνεται ναι, θα την υποστηρίξουμε”.

Αρχικά, ο βοηθός του Αταμάν είπε: “Μπήκαμε στον ρυθμό της Παρί, το είχαμε συζητήσει, ήταν κάτι που δεν το θέλαμε, είναι μια ομάδα που τρέχει πάρα πολύ γρήγορα. Δυστυχώς μπήκαμε σε αυτόν τον ρυθμό από νωρίς και δώσαμε εύκολους πόντους. Και το δεύτερο πράγμα που πήγε στραβά ήταν ότι ακόμα και όταν η άμυνά μας ήταν καλή, επιτρέψαμε 17 επιθετικά ριμπάουντ, νομίζω ήταν καθοριστικά. Για 30 λεπτά τουλάχιστον ήμασταν πίσω στο σκορ. Δίκαια χάσαμε”.

Ερωτηθείς αν ο Παναθηναϊκός υποτίμησε την Παρί, απάντησε: “Δεν θα πω ότι είναι υποτίμηση. Είναι ένα θέμα το γεγονός ότι είναι μια άγνωστη ομάδα, με παίκτες που δεν είναι καιρό στην Euroleague. Είχαμε δει το παιχνίδι, οι παίκτες είναι έμπειροι, ξέρουν ότι πρέπει να μοχθήσεις για να κερδίσεις. Μπήκαμε στον ρυθμό της Παρί πολύ γρήγορα και για 30 λεπτά ακολουθώντας αυτόν τον ρυθμό ήμασταν πίσω στο σκορ”.

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει αν υπάρχει έξτρα κίνητρο για τη νίκη στο ματς με τη Ρεάλ: “Το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο. Θα δημιουργηθεί έξτρα κίνητρο γιατί κάναμε μια ήττα και δε θέλουμε να κλείσουμε την εβδομάδα με δεύτερη. Μας ταιριάζει αρκετά σαν ματσάρισμα η Ρέαλ. Μπορούμε να βρούμε στοιχεία να τη χτυπήσουμε, γνωρίζοντάς την καλά. Έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο από το γεγονός ότι έχουμε μια ήττα, που μπορεί στο μέλλον να είναι πρόβλημα για τους βαθμούς που θέλουμε να μαζέψουμε”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη “διαβολοβδομάδα” της EuroLeague στο παρκέ του Novasports!

Κερδίστε δύο συνδρομές EuroLeague TV

Η βαθμολογία της EuroLeague

EuroLeague 2024/25: Πρόγραμμα και αποτελέσματα