Την πρώτη της ήττα σε επίσημους αγώνες στη νέα σεζόν γνώρισε την Τρίτη στη Γερμανία η ΑΕΚ Betsson με 93-74 από τη Βόννη στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League.

Τα πολλά λάθη στοίχισαν στην ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, που έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη, όταν προηγήθηκε με 59-55 λίγο πριν τελειώσει η Γ’ περίοδος, αλλά στην Δ’, ήλθε η “κατάρρευση” και τελικά έχασε και με διαφορά.

Πλέον όλες οι ομάδες του ομίλου έχουν ρεκόρ 1-1, αφού νωρίτερα από το παιχνίδι της Βόννης, η Μακάμπι Ραμάτ Γκαν νίκησε με 78-71 τη Ρίγα στην Οπάβα, της Τσεχίας.

Θυμίζουμε πώς ο πρώτος κάθε ομίλου περνάει απευθείας στους “16” , ενώ 2ος και 3ος παίζουν play-in.

Ο Σι Τζέι Μπράις πέτυχε 18 πόντους, τους 10 στην τελευταία περίοδο, για την ΑΕΚ, ο Χάντερ Χέιλ 14, τους 11 στη Γ’ περίοδο, ο Πρέντις Χαμπ 11 κι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας 10.

Για τη Βόννη, ο Ντάριους ΜακΓκι είχε 23 πόντους, τους 14 στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 34-15!

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η ΑΕΚ δεν άρχισε καλά το παιχνίδι, αλλά το χειρότερο είναι ότι άφησε τους Γερμανούς μα βρουν τον ρυθμό που τους βολεύει.

Το 12-2 των πρώτων 3:11, έγινε 22-9 μετά από επτά λεπτά.

Η ΑΕΚ μάζεψε μεν τη διαφορά στο δεκάλεπτο (26-17), όμως δεν μπορούσε να ελέγξει τον αγώνα, κυρίως, λόγω της κακής της άμυνας αλλά και των λαθών που έκανε.

Το πέτυχε όμως στο β’ μέρος, όπου ο Ντράγκαν Σάκοτα άνοιξε το rotation, αναζήτησε λύσεις και ειδικά πεντάδες που θα παίξουν πιο σκληρά.

Δικαιώθηκε δε στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν με 7-0 σερί η ελληνική ομάδα μάζεψε τη διαφορά κι από το εις βάρος της 39-29 πήγε στα αποδυτήρια με -3, 39-36.

Ο Χάντερ Χέιλ που πέτυχε τους 3 πρώτους πόντους του στην τελευταία εύστοχη επίθεση της ΑΕΚ στο τέλος του ημιχρόνου, πέτυχε 11 πόντους στην τρίτη και κουβάλησε την ομάδα του στην ανατροπή.

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι έκλεψε κι έφυγε στο λέι απ για το 56-55 της ΑΕΚ, πρώτο προβάδισμα με 1:52 για τα 30′, για να ακολουθήσει το τρίποντο του Κουζμίνσκας για το 59-55, με το οποίο προηγήθηκαν οι “κιτρινόμαυροι” στην Τelecom Dome.

Η Βόννη πρόλαβε να ισοφαρίσει στους 59 πόντους στο δεκάλεπτο και ο ΜακΓκι με τρίποντο , έφερε ξανά μπροστά τους Γερμανούς, 62-59.

Ήταν ένα άσχημο ξεκίνημα για την ελληνική ομάδα στη Δ’ περίοδο, καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα “γκρέμισε” όσα έχτισε με κόπο στη Γ΄περίοδο.

Η Βόννη έφυγε με δέκα πόντους, 71-61 με νέο τρίποντο του ΜακΓκι, με την ΑΕΚ να κάνει βεβιασμένες επιλογές, να ‘χει ανισορροπία στην άμυνα. να χάνει την υπομονή της και να αφήνει έτσι τους Γερμανούς να βρουν πάλι ρυθμό σε ανοιχτό γήπεδο.

Η διαφορά έφτασε και στους 11 πόντους, 74-63 και 79-68, με την ΑΕΚ να υποπίπτει σε λάθη και τον Ντάριους ΜακΓκι να αποδεικνύεται σε καταλύτη του αγώνα με 14 πόντους στην τελευταία περίοδο κάνοντας το 82-68.

Το χειρότερο δεν ήταν η εμφάνιση, αλλά πώς η Βόννη έχτισε διαφορά που ενδεχομένως να φανεί καθοριστική σε ενδεχόμενες ισοβαθμίας, σε έναν πολύ κλειστό όμιλο.

Tα δεκάλεπτα: 26-17, 39-36, 59-59, 93-74

Η στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΚ Betsson: Κερδίστε πέντε εισιτήρια διαρκείας από το AllStar Basket

Η Μακάμπι Ραμάτ Γκαν 78-71 τη Ρίγα στον όμιλο της ΑΕΚ

ΑΕΚ Betsson: Κερδίστε πέντε εισιτήρια διαρκείας από το AllStar Basket

ΑΕΚ: Το πανόραμα του ομίλου της στο BCL

Σάκοτα: “Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλύτερα”

BCL 2024-25: Οι βαθμολογίες της πρώτης φάσης