allstarbasket.gr

Ο Ολυμπιακός στη EuroLeague Γυναικών και ο Παναθηναϊκός με τον Ηρακλή στο Eurocup, δίνουν σήμερα Πέμπτη (17/10) τους δεύτερους αγώνες τους στους ομίλους.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 18:00 στην κεντρική αρένα του ΣΕΦ (μετάδοση από το MEGA Play/megatv.com/),  τη γαλλική Μπουρζ της Άρτεμις Σπανού, με τις δύο ομάδες να έρχονται από ήττες στην πρεμιέρα.

Η 22χρονη Γαλλίδα Πολίν Αστιέ έχει πλέον ηγετικό ρόλο στην Μπουρζ, που έχει ανανεωθεί, αλλά πρόκειται για μια πολύπειρη ομάδα, με επτά ευρωπαϊκούς τίτλους, με τελευταίο το EuroCup και το ευρωπαϊκό Super Cup του 2022.

Πλην της Ελληνίδας Άρτεμις Σπανού, ξεχωρίζει στη γαλλική ομάδα η Νιγηριανή φόργουορντ Έιμι Οκόνκουο, MVP στο AfroBasket 2023, βασικό στέλεχος της Νιγηρίας που έφτασε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά, τον Αύγουστο στο Παρίσι -και συμπαίκτρια με την Οκόρο του Ηρακλή.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θάνος Νίκλας δήλωσε για τον αγώνα:

“Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί χρόνια στη Euroleague. Σίγουρα, η ετοιμότητα μας στο κομμάτι της ταχύτητας και του physicality, πρέπει να είναι σε υψηλά επίπεδα, για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρέπει να παρουσιαστούμε ομαδικοί και να διεκδικήσουμε κατοχή προς κατοχή ό,τι μας αναλογεί”.

Η Ρένια Καρλάφτη πρόσθεσε:

“Αντιμετωπίζουμε την Μπουρζ στην έδρα μας. Είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Παρόλα αυτά, θέλουμε να βγάλουμε αντίδραση μετά τις δυο ήττες μας και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι”.

Η τουρκική Μερσίν νίκησε χθες βράδι την Μπρνο με 88-74 και πήρε προβάδισμα πρωτιάς στον όμιλο με 2-0 ρεκόρ, αφού στην πρεμιέρα νίκησε στη Γαλλία την Μπουρζ (77-66) ενώ οι Τσέχες έχουν 1-1, αφού στην πρεμιέρα νίκησαν τον Ολυμπιακό. 

Δείτε τον αγώνα Ολυμπιακός-Μπουρζ εδώ:

 

EuroCup Γυναικών

Στο EuroCup Γυναικών ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την επίσης γαλλική UFAB 49, από την Ανζέρ, στις 18:30 στο κλειστό του Χολαργού.

Η απουσία της Άννας-Νίκης Σταμολάμπρου «πονάει» τις “πράσινες” που άρχισαν με ήττα στην Ισπανία στον όμιλό τους.

Ο αγώνας μεταδίδεται από το κανάλι της FIBA στο youtube. Για τον ίδιο όμιλο παίζουν στις 19:00, σήμερα η πολωνική Λούμπλιν με την Χάιρις (1-0).

Στην πρώτη αγωνιστική η Ανζέρ είχε νικήσει στη Γαλλία τη Λούμπλιν 92-69, με 19 πόντους της Αμερικανίδας Αμερίστ Άλστον.

Δείτε ζωντανά, μέσω live streaming τον αγώνα για το Eurocup Γυναικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη γαλλική UFAB 49, από το κανάλι της FIBA στο youtube:

 

Πιο πλήρης από ό,τι στην πρεμιέρα που έλειπαν βασικά στελέχη του, ο Ηρακλής υποδέχεται στις 20:15 στο Ιβανώφειο την ισπανική Εστουδιάντες με στόχο να είναι όσο πιο ανταγωνιστικός μπορεί.

Η Εστουδιάντες είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την Ταρμπ στη Γαλλία, 87-60.

Στον άλλον αγώνα του ομίλου που έγινε χθες, η Ταρμπ (2-0) νίκησε εκτός έδρας την ουγγρική Τσερκάζι (1-1) με 68-59.

Ο αγώνας μεταδίδεται από την ΕΡΤ3 και από το κανάλι της FIBA στο youtube.

Δείτε τον αγώνα εδώ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός: Το πρόγραμμά του στον όμιλo της EuroLeague Γυναικών

EuroCup Γυναικών: Το πρόγραμμα Παναθηναϊκού, Πρωτέα Βούλας και Ηρακλή