allstarbasket.gr

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη διπλή αγωνιστική εβδομάδα της EuroLeague, καθώς μετά από το Παρίσι έχασε την Πέμπτη και στη Μαδρίτη, με 90-86 από τη Ρεάλ.

Ένα καλό δεκάλεπτο, το δεύτερο, δεν ήταν αρκετό για τον Πρωταθλητή Ευρώπης ώστε να επαναλάβει τη νίκη του στον τελικό του Μαΐου στο Βερολίνο, ή αυτήν που πέτυχε στο Wizink Center πέρυσι στην κανονική περίοδο.

Με κακή άμυνα και δίχως δημιουργία από τα γκαρντ του, ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε το βάθος στον πάγκο και την ποιότητά του.

Στο πρώτο μισό τον κράτησαν όρθιο ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, στο δεύτερο ο Κέντρικ Ναν, αλλά στο σύγχρονο μπάσκετ απαιτούνται πολλοί περισσότεροι πρωταγωνιστές και σε διάρκεια, όπως και συνεπέστερη αμυντική προσπάθεια.

Όλο το βράδι η Ρεάλ δημιουργούσε διαφορές, που έφτασαν και στο +17, ο Παναθηναϊκός μείωνε και πάλι από την αρχή.

allstarbasket.gr

Ο Κέντρικ Ναν πέτυχε 23 πόντους, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκανε ρεκόρ καριέρας με τον Παναθηναϊκό, με 16, τους 11 στο πρώτο μισό, ενώ ο Παπαπέτρου είχε 12 και ο Οσμάν 13.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε τη μεγάλη διαφορά στον αγώνα, με τις αποφάσεις του. Είχε 19 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και πολλά ακόμα που δεν καταγράφονται στη στατιστική.

Aν και κατάκοπος πολλές στιγμές ειδικά στο δεύτερο μέρος, η ευφυΐα κι η ικανότητά του, κράτησαν όλο το βράδι μπροστά την ομάδα του.

Στους 15 έφτασε ο Μούσα, τους 13 ο Αμπάλδε που έκανε τη ζημιά στη Γ΄ περίοδο, ενώ ο Ταβάρες ήταν καταλυτικός στο δεύτερο μέρος, στην άμυνα και το ριμπάουντ.

Πλέον κι οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 2-2.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η Ρεάλ άρχισε “φουριόζα” στον απόηχο της 5ης ήττας της στους οκτώ επίσημους αγώνες της φέτος και προηγήθηκε 8-0 σε 90 δευτερόλεπτα και 14-3 μετά από 3:30 παιχνιδιού.

Βρήκε και τα έκανε βέβαια καθώς ο Παναθηναϊκός απλώς παρακολουθούσε, οι παίκτες αργούσαν να βγουν στα ελεύθερα σουτ κι οι Μαδριλένοι έπαιζαν… “ρολόι”.

Δείτε την αλλοίωση σουτ του Οσμάν από τον Μούσα και στο transition το τρίποντό του για το 14-3.

 

 

Η διαφορά έφτασε στους 14 πόντους, 19-5 μετά από 4:36 αγώνα, με τον Καμπάτσο να “οργιάζει” σε σκορ και δημιουργία και την ομάδα του Τσους Ματέο να έχει αρχίσει με 5/6 τρίποντα.

Ο Αταμάν απάντησε αρχικά με τρεις μαζεμένες αλλαγές στο τρίλεπτο και περίμενε το τηλεοπτικό τάιμ άουτ.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσαν την παρουσία του Παναθηναϊκού στο Wizink Center, η άμυνα άρχισε να βελτιώνεται κυρίως σε ταχύτητα κι οι Πρωταθλητές Ευρώπης άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά.

Το δεκάλεπτο έληξε στο 28-19 και με το πρώτο καλάθι του Ματίας Λεσόρ στη βραδιά, η διαφορά έπεσε στους 6.

allstarbasket.grΕκτός από τον Παναθηναϊκό, άλλαξε κι η ένταση του αγώνα, καθώς άρχισε να γίνεται σκληρό, με έντονες μάλιστα διαμαρτυρίες, ακόμα και για… ψύλλου πήδημα.

Το ημίχρονο έληξε στο 43-38 με την ελληνική ομάδα να ΄χει 2/7 βολές αφού έχασε τις πέντε πρώτες που εκτέλεσε σε αυτό το 20άλεπτο.

Ο Κέντρικ Ναν άρχισε με δύο τρίποντα το τρίτο δεκάλεπτο για να φτάσουν οι “πράσινοι” σε απόσταση ενός καλαθιού, 50-48, όμως ακολούθησαν μαζεμένα τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ο Ταβάρες ανανέωσε κάμποσες επιθέσεις της Ρεάλ, που δεν είχε ανάλογη δράση στο πρώτο 20άλεπτο.

Οι γηπεδούχοι έκαναν 9-0 σερί για να πάρουν πολύτιμη ανάσα την ώρα που ‘χε ανέβει επικίνδυνα η πίεση της ελληνικής ομάδας.

Ο Αμπάλδε έκανε μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό, με 10 πόντους σε 7 λεπτά στη Γ’ περίοδο, κι η Ρεάλ πήγε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 66-49 στο 28′.

 

allstarbasket.grΗ ομάδα του Αταμάν είχε βρει τελείως εκτός ρυθμού, κυρίως λόγω της κακής της άμυνας, αλλά και της μέτριας μέρας των γκαρντ, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας.

Στο φινάλε του δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα 5-0 με τον Ναν και τον Οσμάν και μείωσε στους 12, 70-58.

Η Ρεάλ έφυγε πάλι με 78-62, αλλά ο Ναν κατά πρώτο λόγο, έδωσε λίγη πνοή και με τις βολές του Γιουρτσεβέν στα 5:41 η διαφορά έπεσε και κάτω από τα μισά, στο 78-71.

Όπως σε όλο το παιχνίδι έτσι και στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός πλησίασε, αλλά δεν είχε πια χρόνο να μειώσει παραπάνω και μολονότι η Ρεάλ πέτυχε μόλις τρεις πόντους στο τελευταίο 4άλεπτο, απλά αρκέστηκε να μειώσει στο τελικό 90-86.

Tα δεκάλεπτα: 28-19, 43-38, 70-58, 90-86

H στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός: Η photo gallery από το Wizink Center

Κερδίστε δύο συνδρομές EuroLeague TV

Η βαθμολογία της EuroLeague

EuroLeague 2024/25: Πρόγραμμα και αποτελέσματα