Εκτός αγωνιστικής δράσης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα θα μείνει ο Καγουάι Λέοναρντ, όπως γνωστοποίησε ο προπονητής των Λος Άντζελες Κλίπερς, Τάιρον Λου, πριν από το φιλικό με το Σακραμέντο (113-91).

Ο δύο φορές MVP τελικών, Καγουάι Λέοναρντ, υποφέρει από μια φλεγμονή στο δεξιό του γόνατο, κι η επάνοδός του στα παρκέ θα κριθεί από το αποτέλεσμα των θεραπειών που κάνει.

«Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα» εξήγησε ο Λου για τον Λέοναρντ, ο οποίος όχι απλώς δεν έπαιξε σε κανέναν από τους αγώνες προετοιμασίας των Κλίπερς, αλλά δεν μπήκε ποτέ σε προπόνηση επαφής και σε 5 Vs 5.

Όπως ανέφερε ο προπονητής του, το πρόβλημα με τη φλεγμονή έγινε ορατό στο Λας Βέγκας, όπου ο Λέοναρντ άρχισε προετοιμασία με την Team USA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τότε άρχισαν οι ενοχλήσεις και διαπιστώθηκε ότι κάτι συμβαίνει στο γόνατο, στο οποίο ο 33χρονος φόργουορντ έχει υποβληθεί επέμβαση τα προηγούμενα χρόνια,

Για αυτό άφησε την Εθνική των ΗΠΑ, πριν αρχίσει τις υποχρεώσεις της κι από τότε προπονείται ατομικά και κάνει θεραπείες.

Ο Λέοναρντ πήγε το 2019 στους Κλίπερς από τους Τορόντο Ράπτορς.

Από τότε οι Κλίπερς έπαιξαν 435 επίσημους αγώνες στο ΝΒΑ, κι ο Λέοναρντ έχει απουσιάσει από τους 179.

Το 2023/24 συμμετείχε σε 68 αγώνες κανονικής περιόδου με τους Λος Άντζελες Κλίπερς, τους περισσότερους που έχει παίξει σε μια σεζόν από το 2016/17.