Ο Σταύρος Τουτζιαράκης και ο Γιώργος Αρνόκουρος, μίλησαν για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Elite League, όπου ο  Ερμής Σχηματαρίου υποδέχεται (19/10) τον Κόροιβο Αμαλιάδας, στην εκπομπή “Πριν τα τζάμπολ” του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Σταύρος Τουτζιαράκης:

Για το παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας:

Είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Ο Κόροιβος φημίζεται για την άμυνά του και το σκληρό παιχνίδι. Θέλουμε να κερδίσουμε. Παίζουμε στην έδρα μας και περιμένουμε και τη στήριξη του κόσμου μας”.

Για το 3/3 του Ερμή Σχηματαρίου στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος:

Αν και είμαστε όλοι καινούργια παιδιά και προσπαθούμε ακόμη να βρεθούμε, ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε στη πρεμιέρα που παίζαμε εντός έδρας με τον Έσπερο Λαμίας και μετά να πάμε για κάθε ματς ξεχωριστά και να τα παίξουμε όλα για όλα.

Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις εκτός έδρας, αλλά πιο σημαντικό είναι να κρατάς την έδρα σου αλώβητη. Αν κερδίζεις εντός μπορείς να συνεχίζεις και να κοιτάς πιο ψηλά, καθώς είτε στα play-offs είτε στα play-out μεταφέρεις τις νίκες. Αν χάσεις την έδρα σου είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια”.

Για το αν η περσινή σεζόν είναι μια παρακαταθήκη για φέτος:

Η περσινή σεζόν άφησε μια παρακαταθήκη. Υπάρχουν υψηλοί στόχοι. Η ομάδα πήγε στο Final-4 πέρυσι, οπότε σίγουρα πρέπει να έχει κάτι αντίστοιχο και φέτος. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Είναι ένα στάνταρ που λέμε κάθε χρόνο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Έχουμε ως στόχο να κερδίσουμε το επόμενο ματς, να γεμίσει το γήπεδο και να το απολαύσουμε. Πάμε βήμα-βήμα”.

Για τον λόγο που πήγε στον Ερμή Σχηματαρίου:

 

Σίγουρα ο κόουτς. Απ’ την πρώτη προσέγγιση που έγινε απ’ τον κόουτς τα βρήκαμε, καταλάβαμε τι θέλει ο ένας απ’ τον άλλον, τι στόχους έχει η ομάδα και πόσο οργανωμένη είναι.

Η ομάδα θέλει να πάει ψηλά, να συνεχίσει αυτό που έκανε πέρυσι. Δε μας λείπει τίποτα, οπότε κοιτάμε να μπαίνουμε στο γήπεδο, να απολαμβάνουμε το μπάσκετ και να κερδίζουμε όσο μπορούμε”.

Για το πώς χρησιμοποιεί την εμπειρία του στην ομάδα:

Είμαι απ’ τους μεγαλύτερους ηλικιακά στην ομάδα, οπότε προσπαθώ να μοιράζω ό,τι εμπειρία έχω από κάθε μου χρονιά.

Σίγουρα τα χρόνια κάποια στιγμή περνούν και αυτό που προσπαθώ να περάσω στα παιδιά είναι να απολαμβάνουν κάθε στιγμή που βρίσκονται στις τέσσερις γραμμές και να συνεχίζουν όσο καλύτερα μπορούν”.

Για την Elite League:

Είναι απ’ τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Η έλευση των Αμερικάνων έχει φέρει ποιότητα, σκορ και θέαμα. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Έχει αναβαθμιστεί τελείως το πρωτάθλημα.

Μπορεί μια ομάδα που δεν ξεκίνησε καλά στο τέλος να βγει πρωταθλήτρια. Κάθε βδομάδα δεν ξέρεις αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις. Είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα και το απολάμβανε ο καθένας”.

Ο Γιώργος Αρνόκουρος μίλησε για :

 

 

 

Το παιχνίδι με τον Ερμή Σχηματαρίου:

“Ο Ερμής παίζει στην έδρα του. Θα νιώθει σίγουρα πιο άνετα από εμάς, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Έχουμε έρθει αντιμέτωποι αρκετές φορές με πολύ καλές ομάδες. Ο Ερμής έχει το πλεονέκτημα ότι είναι στην έδρα του και έχει πολύ έμπειρους παίκτες. Εμείς είμαστε νεανική ομάδα, αλλά αυτό δε λέει κάτι.

Είμαστε μαχητές όλοι μας, παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Μπορεί να είχαμε ένα στραβοπάτημα, αλλά αυτό δε θα μας βγάλει αυτή τη φορά από τον στόχο μας. Πιστεύω θα καταφέρουμε να φέρουμε τη νίκη στην ομάδα μας”.

Για το πώς τους επηρεάζει το ότι προέρχονται από εντός έδρας ήττα απέναντι στον Έσπερο Λαμίας:

“Δυστυχώς ερχόμαστε από μια ήττα σε εντός έδρας παιχνίδι. Τα περιθώρια ήταν πολύ λίγα για να δούμε όλα αυτά που κάναμε λάθος. Τα είδαμε φυσικά. Τώρα έχουμε να πολύ σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι που πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Κάναμε πολλά λάθη επιθετικά με τον Έσπερο, οπότε πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στην επίθεση και στην άμυνα.

Να ξεκινήσουμε από την άμυνα, που είναι το στοιχείο μας και αυτό μας αναδεικνύει, και θα έρθει και η επίθεση. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στις λεπτομέρειες για να μπορέσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η νίκη”.

Για την ομάδα και το όραμά της:

“Είναι ένας πολύ ιστορικός σύλλογος, είναι μεγάλη μου τιμή που ανήκω στον Κόροιβο. Ένας στόχος εδώ όλων των ανθρώπων που αγαπούν πολύ την ομάδα και μας έχουν αγαπήσει και εμάς και μας έχουν “αγκαλιάσει” είναι μια μέρα να βρεθεί η ομάδα ξανά στην Α1. Είναι και για εμάς πολύ σημαντικό αυτό.

Είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια στην Elite League είναι πολύ ψηλά πάντα, αναδεικνύει πάντα τα νεαρά παιδιά και το κάνει πάρα πολύ και φέτος. Είναι εξαιρετικό πρότυπο αυτό που συμβαίνει εδώ και προσπαθούμε να “αρπάζουμε” όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται”.

Για τη μεταγραφή του στον Κόροιβο Αμαλιάδας:

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Κοροίβου. Ήταν μια πολύ εύκολη επιλογή για ‘μένα. Η οικογένεια της Αμαλιάδας και του Κοροίβου με “αγκάλιασαν” απ’ την πρώτη στιγμή που ήρθα.

Ο κόουτς Μιχελάκος, με τον τρόπο που με προσέγγισε, με έπεισε κατευθείαν και είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω εδώ. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή παρέα, είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο και ελπίζω να βγαίνει αυτό και στο γήπεδο παιχνίδι με το παιχνίδι”.

Για το αν νιώθει ότι ήταν σωστή η απόφασή του:

“Η περσινή χρονιά για ‘μένα ήταν δύσκολη επειδή είχα και το στρατιωτικό μου. Ήταν μια περίεργη χρονιά, αλλά το αντιμετώπισα πολύ καλά.

Εγώ επέλεξα να κάνω ένα step-up, να πάω κάπου μόνος μου, να δουλέψω πάρα πολύ, να αφοσιωθώ στον εαυτό μου, να εξελιχθώ και πιστεύω ότι ο Κόροιβος θα μου προφέρει κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω”.

Για την εξέλιξή του:

“Εγώ νιώθω πολύ καλά, δουλεύω καθημερινά σε πάρα πολύ μεγάλη βάση με τον εαυτό μου, με την ομάδα. Θέλω να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερος.

Είμαι ταπεινός πάνω απ’ όλα. Προσπαθώ όσο μπορώ να γίνομαι καλύτερος σε όλα τα κομμάτια που ξέρω ότι είμαι αδύναμος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Elite League: Πρόγραμμα-αποτελέσματα 2024/25

Elite League: Η βαθμολογία