allstarbasket.gr

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να επιστρέφει δυναμικά και κεφάτους Βεζένκοφ-Λαρεντζάκη, ο Ολυμπιακός  νίκησε το απόγευμα της Δευτέρας στην Καρδίτσα με στην 3η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

O Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ με πόντους 20 πόντους από 7/9 σουτ, 5/5 βολές, 3 κλεψίματα σε 18:28, ενώ ο Μιλουτίνοβ πήρε χρόνο και έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση, με 12 πόντους από 6/7 προσπάθειες, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρόσφερε 11 πόντους, 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ, για τον Ολυμπιακό που την Παρασκευή παίζει με την Μπάγερν στη EuroLeague και την Κυριακή υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για τη Stoiximan GBL.

Η Καρδίτσα έμεινε ανταγωνιστική για 26 λεπτά, όμως η υπεροχή του Ολυμπιακού στη ρακέτα, κι η δεδομένη διαφορά ποιότητας δεν της επέτρεψε να κερδίσει κάτι περισσότερο από το χειροκρότημα του κοινού της.

Οι Ματ Λιούις (127π.), Νέιτ Γουότσον (16π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της.

 

allstarbasket.gr

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο Βεζένκοφ έδωσε τον ρυθμό στον Ολυμπιακό με τους 10 πρώτους πόντους της ομάδας του στην αναμέτρηση και 13 από τους πρώτους 15 σε 8,5 λεπτά αγώνα.

Με 2:57 για το δεκάλεπτο, πάτησε παρκέ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη Stoiximan GBL για τη σεζόν.

Ο Σέρβος πρόλαβε να πετύχει 8 πόντους σε 5:42 που έπαιξε, μαζί με τρία ριμπάουντ, πιστοποιώντας την κυριαρχία του Ολυμπιακού στη ρακέτα.

Παρά την προσπάθεια του Νέιτ Γουότσον (8π. στη β’ περίοδο) ο Ολυμπιακός δημιούργησε σημαντική απόσταση από τους γηπεδούχους, φτάνοντας στο ημίχρονο στο +18, 46-28.

Οι 26 πόντοι ήταν από το “ζωγραφιστό”, 16 από λάθη αντιπάλου και 11 σε αιφνιδιασμό

Ο Λαρεντζάκης κέρδισε το χειροκρότημα του Μπαρτζώκα με 7 πόντους – 4 ασίστ στη ν’ περίοδο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στη Γ περίοδο και με τους Λιούις-Γουότσον συν τη δημιουργία του Δίπλαρου, μάζεψαν τη διαφορά.

Πλησίασαν έως τους έξι πόντους, 44-50 με καλάθι του Χόρχλερ στα 4:08 για τα 30′ κι ενθουσίασαν το κοινό τους.

Δείτε και το σχετικό video:

 

 

Η απάντηση του Ολυμπιακού, όμως ήλθε αμέσως, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κλείνει το δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 12-2 στα τέσσερα τελευταία λεπτά και να φεύγει πάλι με 16 πόντους, 62-46.

Στα 8 δεύτερα για το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, αποβλήθηκε ο Νίκος Δίπλαρος με δεύτερη τεχνική ποινή, για “φλόπινγκ”.

Η διαφορά έφτασε και στους 20 πόντους, 76-56 για τον Ολυμπιακό με τους προπονητές να ρίχνουν στο παρκέ τα πιο νέα παιδιά.

Τον Πλώτα και τον Καπετάκη έβαλε ο Παπανικολόπουλος για την Καρδίτσα, τον Σπάρταλη ο Μπαρτζώκας για τον Ολυμπιακό με 2:26 για τη λήξη.

Με 1:05 για τη λήξη, ο Μπαρτζώκας έκανε αλλαγή τους Λαρεντζάκη-Ράιτ, μετά από μεταξύ τους έντονο διάλογο:

 

Στον αγώνα έκανε το ντεμπούτο της στο ψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, η διαιτητής Ειρήνη Τσάνταλη. 

 

 

 

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 28-46, 46-62, 61-77

 

Η στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

 

 

Δείτε κι άλλα video από τον αγώνα:

 

Η photo gallery:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρδίτσα-Ολυμπιακός: H επιστροφή του Μιλουτίνοβ στη δράση (video)

Καρδίτσα-Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ πέτυχε τους 10 πρώτους πόντους της ομάδας του (video)

Stoiximan GBL: Το πανόραμα της κανονικής περιόδου 2024/25

Stoiximan GBL: Η βαθμολογία