Καστρίτης

Ο Άρης υποδέχεται την Τετάρτη (23/10, 20:00) την Τσεντεβίτα/Ολίμπια για την 5η αγωνιστική του EuroCup.

Στη media day της Τρίτης, ο Γιάννης Καστρίτης τόνισε τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πετύχει τη δεύτερη εφετινή νίκη της στη διοργάνωση.

“Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον θεσμό του BKT EuroCup. Εμείς είμαστε σε μία κατάσταση που βλέπουμε συνεχή πρόοδο. Οπότε, ανεξάρτητα για το αν μιλάμε για αγώνα πρωταθλήματος ή Ευρώπης, εμείς πρώτα και κύρια θέλουμε να δούμε την ομάδα μας.

Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στα κομμάτια του παιχνιδιού που χρειάζεται και από εκεί κι έπειτα το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε το ίδιο πεινασμένοι και με πάρα πολύ υψηλό κίνητρο για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Για εμάς το μεγαλύτερο πρέπει είναι το να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και να δίνουμε το 100%. Προφανώς έχουμε κάνει δύο ήττες στην έδρα μας αλλά αυτές προέρχονται από δύο πολύ ισχυρές ομάδες, τόσο η Τουρκ Τέλεκομ όσο και η Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Παρόλα αυτά, πιστεύουμε πως πρέπει να παρουσιαστούμε με τεράστιο κίνητρο στο αυριανό παιχνίδι και πάρα πολύ πεινασμένοι, όχι λόγω του πρέπει της νίκης αλλά επειδή πρέπει του να δίνουμε το 100%.

Τα παιδιά έκαναν μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια απέναντι στον Προμηθέα και πρέπει να δείξουμε ότι συνεχίζουμε με την ίδια ένταση και το ίδιο κίνητρο και στην αυριανή αναμέτρηση.

Η συνταγή είναι να είμαστε διψασμένοι και γεμάτοι κίνητρο. Σ’ αυτό έχουμε δώσει έμφαση αυτή τη στιγμή και για εμένα αυτό είναι και το σημαντικό. Το μεγάλο κέρδος για εμάς αύριο θα είναι πραγματικά να εμφανιστούμε με μάτι που γυαλίζει”.

Ερωτηθείς για την επιστροφή του Νέιτ Λασέφσκι, απάντησε: “Θα το αποφασίσουμε αυτό όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή”.

Κληθείς να σχολιάσει τι σημαίνει η νίκη επί του Προμηθέα για την ψυχολογία της ομάδας, τόνισε: “Το έχουμε αφήσει πίσω μας. Το παιχνίδι αυτό έχει τελειώσει, ανήκει στο παρελθόν. Τα παιδιά έκαναν πραγματικά μία αξιόλογη προσπάθεια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι κερδίσαμε με τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Όμως για εμάς πλέον το πιο σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε πεινασμένοι αύριο”.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε: “Ξέρουμε πως έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα της Cedevita βρίσκεται στο 3-1, ενώ εμείς στο 1-3. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη για να κρατήσουμε τις πιθανότητες για να είμαστε στο επόμενο γύρο. Θα τα δώσουμε όλα και ελπίζουμε στο θετικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα μία νίκη (σ.σ. με τον Προμηθέα) πάντα βελτιώνει την ψυχολογία της ομάδας. Θέλουμε να κρατήσουμε την καλή εμφάνιση που κάναμε το Σάββατο και να είμαστε το ίδιο καλοί και αύριο για να μπορέσουμε να έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Πρέπει να είμαστε πιστοί στο αμυντικό μας πλάνο, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να σκοράρει πολλούς πόντους, ειδικά μέσα στην έδρα μας. Σίγουρα πρέπει να μπορέσουμε να τρέξουμε το παιχνίδι και να βρούμε εύκολους πόντους που θα βγουν μέσα από την άμυνα, ώστε να καταφέρουμε να παίξουμε όμορφα και κρατήσουμε τον αντίπαλο χαμηλά στο σκορ”.

Ερωτηθείς για την περσινή χρονιά που έκανε στην ομάδα, απάντησε: “Σίγουρα πέρυσι ήταν μία ονειρική χρονιά και για εμένα αλλά και για την ομάδα. Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν, τώρα έχουν ξεχαστεί. Όλοι κοιτάνε το τι κάνω τώρα και πρέπει να συνεχίσω να παίζω καλά και να βοηθάω την ομάδα μου να είναι επιτυχημένη”.