Αταμάν

Η EuroLeague απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Παρί.

Οι “πράσινοι” διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση που εκτυλίχθηκε στα 3’42” πριν από τη λήξη του αγώνα, όταν ο Εργκίν Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ακολούθως ο Κέντρικ Ναν με αντιαθλητικό φάουλ στον Λεοπόλντ Καβαλιέρ.

Ο Τούρκος τεχνικός παραπονέθηκε για φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ του Ντίνου Μήτογλου, προτού γίνει η παράβαση του Αμερικανού στον Γάλλο.

Οι άνθρωποι της EuroLeague “πάτησαν” στο άρθρο 32.1.3 που αναφέρει πως “ένα φάουλ που γίνεται μετά από τη διακοπή της φάσης αγνοείται, εκτός αν είναι αντιαθλητικό”.

Οι διαιτητές θεώρησαν αντιαθλητικό το φάουλ του Ναν, γι’ αυτό και κράτησαν την απόφασή τους έπειτα από τον έλεγχό της φάσης στο replay, ενώ αν το έκριναν απλό, τότε θα το είχαν ακυρώσει/αγνοήσει.

Επίσης:

-Ο Αντρέα Τρινκιέρι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ για σχόλιά του με αποδέκτες τους διαιτητές της αναμέτρησης του ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό.

-Η Παρτίζαν με ανάλογη “καμπάνα” για καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί στο παιχνίδι με την Μπάγερν.

-Ο Λούκα Μπάνκι με 6.500 ευρώ για σχόλιά του για τη διαιτησία του αγώνα της Βίρτους απέναντι στη Βιλερμπάν.

-Ο Ερυθρός Αστέρας με πρόστιμο 25.000 ευρώ για ρίψη αντικειμένων και υβριστικά συνθήματα στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.