Σπουδαίο παιχνίδι, αποφασιστικής σημασίας, με αντίπαλο τη Γαλατάσαραϊ στην Πάτρα δίνει απόψε ο Προμηθέας (19:30, COSMOTE SPORT 5HD), για την 3η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Όπως αναφέρει η ομάδα της Πάτρας στην ιστοσελίδα της:

Μετά την ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη, ο Προμηθέας Πάτρας στρέφει ξανά την προσοχή του στο Basketball Champions League και υποδέχεται σήμερα στο “Δ. Τόφαλος” τη Γαλατάσαραϊ, σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, τόσο από άποψη εμπορικότητας, όσο και από βαθμολογική σημασία.

Οι ”Αχαιοί” και οι Τούρκοι μέχρι τώρα έχουν διαγράψει κοινή πορεία στη διοργάνωση, αφού έχουν νικήσει τη Ράστα Φέκτα και έχουν ηττηθεί από τη Νίμπουρκ και έτσι ισοβαθμούν στη 2η θέση με ρεκόρ 1-1.

Για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που ακόμα ψάχνει τα πατήματά της, μια νίκη κόντρα σε έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο θα μπορούσε να αλλάξει την ψυχολογία και να δώσει ”φτερά” στους Πατρινούς, που χρειάζονται σήμερα την στήριξη του φίλαθλου κόσμου τους, για να τους δώσει ώθηση προς τη νίκη.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 5HD.

O αντίπαλος

H Γαλατάσαραϊ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τουρκικούς συλλόγους σε όλα τα αθλήματα και διατηρεί σπουδαία παράδοση, με διακρίσεις και στο μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης μετράει 16 κατακτήσεις πρωταθλήματος, 3 Κύπελλα και 1 Eurocup.

Φέτος, με προπονητή τον Γιακούπ Σεκιζκόπ, η Γαλατά έχει ξεκινήσει μέτρια τη σεζόν, αφού στην Ευρώπη έχει ρεκόρ 1-1, ενώ στο τούρκικο πρωτάθλημα μετράει 2 ήττες σε 3 ματς και ακόμα είναι εμφανές πως ψάχνεται τα πατήματά της.

Στον τελευταίο τους αγώνα στην Τουρκία, πάντως, η Γαλατά επικράτησε της Μπαχτσεσεχίρ με 86-80 και θέλει να χτίσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα, με ένα νέο καλό αποτέλεσμα, αυτή τη φορά στην Πάτρα.

Player to watch: Άνχελ Ντελγκάδο

Ο Άνχελ Ντελγκάδο αποτελεί μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού για την Γαλατάσαραϊ.

Ο 30χρονος σέντερ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, ύψους 2,09, έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και φυσική δύναμη, γεγονός που τον καθιστά ως έναν εκ των κορυφαίων της τούρκικης λίγκας τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Καρσίγιακα πρόπερσι, όσο και στην Μπεσίκτας πέρυσι.

Κινείται σχεδόν πάντα στα όρια του νταμπλ νταμπλ και μετράει ως τώρα 11 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσο όρο και αναμφίβολα αναμένεται να είναι ένας σημαντικός ”πονοκέφαλος” μέσα στη ρακέτα του Προμηθέα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προμηθέας Πάτρας: Το πανόραμα του ομίλου του στο BCL