Χατζηγιακουμή

Η Ανθή Χατζηγιακουμή μίλησε στην εκπομπή “Woman to woman” του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση.

Αρχικά, η φόργουορντ του Πρωτέα Βούλας αναφέρθηκε στη διαχείριση της βαριάς ήττας από τον Ερυθρό Αστέρα: “Το όλο θέμα της Ευρώπης για εμάς είναι πάρα πολύ καινούργιο. Είναι η πρώτη χρονιά που ο Πρωτέας παίζει στην Ευρώπη. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες γι’ αυτό και ήμασταν και πάρα πολύ χαρούμενες μετά την πρώτη μας νίκη στη Ευρώπη.

Θα πω αυτό που είπε ο προπονητής μας, ότι είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα και, όπως έπρεπε να αφήσουμε γρήγορα πίσω μας τη νίκη επί της Σέπσι, έτσι έπρεπε να κάνουμε και με την ήττα απ’ τον Ερυθρό Αστέρα.

Να ξεχάσουμε το ματς αυτό και να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα. Όλα τα ματς είναι back-to-back, οπότε πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στον επόμενο αγώνα”.

Ερωτηθείσα για τη νίκη στην πρεμιέρα του EuroCup επί της Σέπσι, απάντησε: “Ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενες. Είχαμε και λίγο άγνοια κινδύνου σαν πρωτάρες. Μπήκαμε στον αγώνα και εγώ προσωπικά κατάλαβα απ’ την πρώτη στιγμή ότι είναι ένας αγώνας που μπορούμε να τον κερδίσουμε. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά γι’ αυτό, ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή και καταφέραμε να κερδίσουμε”.

Έπειτα κλήθηκε να σχολιάσει πώς διαχειρίστηκε την κατάσταση όταν έμαθε για την έξοδο του Πρωτέα στην Ευρώπη: “Σίγουρα με προβλημάτισε στο κομμάτι της δουλειάς, γιατί και πριν από την Ευρώπη έπρεπε να τα συνδυάζω και τα δύο, τη δουλειά με το μπάσκετ. Ήταν ένα έξτρα κομμάτι δυσκολίας αυτό με τα ταξίδια.

Επειδή είναι πάρα πολύ υποστηρικτικοί στη δουλειά, έκανα μια συζήτηση από πέρυσι και ήξεραν ότι θα χρειαστεί να λείψω. Δεν μου δημιούργησαν κανένα θέμα. Αγωνιστικά, σίγουρα έχω μια παραπάνω κούραση. Όταν γυρίσαμε την Πέμπτη (17/10) μετά το ταξίδι, έπρεπε να πάω την επόμενη μέρα στη δουλειά.

Επειδή έχω μάθει να τα συνδυάζω και τα δύο και μου αρέσουν πάρα πολύ, έχω βρει τον τρόπο έτσι ώστε το ένα να με ξεκουράζει απ’ το άλλο. Το βρίσκω σαν… τρόπο διαφυγής. Όπου είμαι δεν σκέφτομαι το άλλο. Έτσι έρχεται και η ξεκούρασή μου”.

Αναφορικά με τις ευκαιρίες που δίνει ο Πρωτέας Βούλας στις Ελληνίδες παίκτριες, δήλωσε: “Ο Πρωτέας είναι ένα σωματείο που δίνει αρκετές ευκαιρίες και στα κορίτσια απ’ την Ελλάδα. Είναι η στιγμή που πρέπει να κάνουμε το step-up και να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το πρωτάθλημα και σε κάθε είδους πρωτάθλημα. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για τις Ελληνίδες.

Εγώ, η Χριστίνα Αναστασοπούλου και η Ολυμπία Σακελλαρίου είμαστε στον Πρωτέα 8-10 χρόνια και η Λαμπρινή Πολυμένη είναι από πέρυσι. Πρέπει να “αρπάξουμε” αυτήν την ευκαιρία που μας δίνεται, να κερδίσουμε τον χρόνο μας, να παίξουμε και να το απολαύσουμε”.

Τέλος ρωτήθηκε αν με την όλη προβολή της Α1 Γυναικών νιώθει διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: “Δεν νιώθω κάποια διαφορά. Σίγουρα, όμως, χαίρομαι που φέτος προβάλλονται αγώνες στην τηλεόραση και μπορεί περισσότερος κόσμος να μας δει να παίζουμε”.