Η αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/10) για την Κωνσταντινούπολη, ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε (25/10, 20:45) για την 5η αγωνιστική της EuroLeague.

Στην Αθήνα έμειναν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Ντίνος Μήτογλου καθώς ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα και ο Δημήτρης Μωραΐτης με πρόβλημα στον ώμο.

Κατά την αναχώρηση της αποστολής, ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε:

“Η Fenerbahce Beko Istanbul έχει σπουδαία απόδοση ως τώρα, με μοναδική εξαίρεση τον εντός έδρας αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου ηττήθηκε. Έκανε όμως μεγάλες νίκες όπως αυτές με τον Ολυμπιακό ή με την Anadolu Efes Istanbul, εκτός έδρας. Έχουμε κάποια προβλήματα στα φόργουορντ, κάποιοι σημαντικοί παίκτες δεν είναι υγιείς, αλλά γι αυτόν τον λόγο έχουμε μεγάλο ρόστερ. Θα πάμε εκεί για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα”.

Σε ερώτηση για τον βαθμό ετοιμότητας του Κώστα Σλούκα, απάντησε:

“Πέρσι επίσης ο Κώστας είχε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Είναι έμπειρος παίκτης. Πιστεύω πως μέρα με τη μέρα θα βρει τον πραγματικό εαυτό του, γιατί για μένα είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην EuroLeague. Το έδειξε άλλωστε ως ο MVP στο Final Four”.

Για τα σχήματα με τα τρία γκαρντ και το μέγεθος της Fenerbahce Beko Istanbul σημείωσε:

“Κάθε τακτική έχει διαφορετικά προβλήματα. Νιώθουμε άνετα όταν χρησιμοποιούμε πεντάδες με τρία γκαρντ. Παίξαμε πολλούς αγώνες πέρσι με τέτοια σχήματα. Τώρα, έχουμε κάποια προβλήματα με τους παίκτες στο “3” αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε τώρα. Ίσως χρησιμοποιήσουμε κάποιον από τους πάουερ φόργουορντ στο “3” για να βρούμε λύση. Θα το δούμε…”.

Τέλος, αναφορικά με την προσέγγιση του αγώνα με τη Fenerbahce Beko Istanbul πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για τη Stoiximan GBL είπε:

“Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, έχει άλλη σημασία. Τώρα έχουμε έναν πολύ απαιτητικό εκτός έδρας αγώνα με τη Fenerbahce Beko Istanbul. Πέρσι χάσαμε εκεί, στην πορεία τους κερδίσαμε στο ΟΑΚΑ και το Final Four. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο τη Fenerbahce Beko Istanbul. Μόλις περάσει αυτό το παιχνίδι, θα σκεφτούμε τον Ολυμπιακό”.