allstarbasket.gr

Την τρίτη του ήττα στη EuroLeague γνώρισε το βράδι της Παρασκευής ο  Ολυμπιακός με 84-80 από την Μπάγερν στο Μόναχο.

Πλήρωσε το κακό του δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο δέχτηκε 52 πόντους, 24 εκ των οποίων από τον Κάρσεν Έντουαρντς, τον οποίο δεν μπορούσε να σταματήσει.

Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 30 πόντους για την Μπάγερν και με δύο βολές στο τέλος σφράγισε την 3η νίκη της ομάδας του Γκόρντον Χέρμπερτ, όλες εντός έδρας.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είναι στο 0-3 μακριά από το ΣΕΦ.

Ο Ντέβιν Μπούκερ είχε άλλους 20 πόντους για τους νικητές.

Ο Σάσα Βεζένκοφ με 16 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, που δεν είχε τις απαιτούμενες λύσεις στο φινάλε.

Άλλους 12 πέτυχε ο Ντόρσεϊ, 10 ο Ράιτ, ενώ δεν αγωνίστηκαν Μιλουτίνοβ και Λαρεντζάκης.

Ξέχωρα ότι πέταξε γρήγορα “στα σκουπίδια” το +11 του πρώτου ημιχρόνου (32-43).

O Oλυμπιακός άφησε εκτός 12άδας τους Γουίλιαμς-Γκος, Μήτρου-Λονγκ, ενώ οι Βαυαροί δεν είχαν τον τραυματία Νιλς Γκιφάι και τελικά δεν επέστρεψε ούτε ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Με τον ενθουσιασμό του γηπεδούχοι, οι Γερμανοί προηγήθηκαν 11-6 με 9-0 σερί στην αρχή του αγώνα, προσπαθώντας να επιβάλουν έναν πιο γρήγορο ρυθμό, κατά την προσφιλή τους τακτική.

Ο Ολυμπιακός τους κράτησε πιο χαμηλά, όμως δυσκολεύτηκε να επιβάλει το δικό του παιχνίδι.

Παρ’ όλα αυτά, η τριάδα Βεζένκοφ, Φαλ, Παπανικολάου πέτυχε και τους 19 πόντους του πρώτου δεκαλέπτου.

allstarbasket.gr

Ο Βεζένκοφ έμεινε 13 σερί λεπτά στο παρκέ, πριν τον αντικαταστήσει ο Πίτερς με 100% μεταμόρφωση της πεντάδας στη β΄περίοδο. Στην οποία ο Βιλντόσα έδωσε το στίγμα του στο πρώτο δίλεπτο, με 5 πόντους και μια ασίστ.

Όσοι ήλθαν από τον πάγκο έκαναν εξαιρετική δουλειά, με αποκορύφωμα τα 3:45 τελευταία, όπου ο Ολυμπιακός έκανε 15-0 σερί κι από τος εις βάρος του 32-28, έκλεισε το ημίχρονο στο +11, 43-32!

Βιλντόσα, Πίτερς, Ράιτ και Ντόρσεϊ ήταν οι σκόρερ των 24 πόντων, με τον ΜακΚίσικ να συμπληρώνει μια πεντάδα που πήρε άριστα και στα αμυντικά της καθήκοντα, είχε ταχύτητα στην αντίδρασή της και δεν άφησε τους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό στο μακρινό σουτ.

allstarbasket.grΗ Μπάγερν έκλεισε με 3/17 τρίποντα το 20άλεπτο.

Όσο καλό βαθμό πήρε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο κι ειδικά στη Β΄περίοδο, άλλο τόσο… κακός ήταν στη Γ΄περίοδο. Εκεί που δέχτηκε 27 πόντους σε 10 λεπτά, μετά από τους 32 στα πρώτα 20, με την Μπάγερν να αναθαρρεί και να προσπερνά 55-54.

Ήταν κι ένα δεκάλεπτο με έξι λάθη από τους παίκτες του Μπαρτζώκα, έναντι μόλις 3 στα πρώτα 20 λεπτά, που επίσης έπαιξε το ρόλο της.

Το μόνο κέρδος ήταν τα φάουλ του Γουάιλερ-Μπαμπ, που αποτέλεσε σημαντικό “γρανάζι” στην επιστροφή της ομάδας του Γκόρντον Χέρμπερτ, μαζί με τον Κάρσεν Έντουαρντς. 

O αγώνας άρχισε να ξεφεύγει σιγά-σιγά από τα χέρια του Ολυμπιακού, η Μπάγερν είχε σκορ, κι έφτασε στο +7, 79-72 με το τρίποντο του ασταμάτητου Έντουαρντς στα 3:11, με την ελληνική ομάδα να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τα φάουλ που είχε, σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό που είχε όμως ο Ολυμπιακός στο β΄μέρος ήταν το τρίποντο. Ένα του Γουόκαπ, κι άλλο ένα του Ντόρσεϊ μετά από λάθος των Έντουαρντς-Μπαμπ, μάζεψαν αμέσως τη διαφορά στο ελάχιστο, 79-78.

Το φινάλε εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τον Φαλ να μειώνει 82-80, με τον Βεζένκοφ να αστοχεί, τον Έντουαρντς να κάνει βήματα, τον Σάσα να χάνει ένα ακόμα τρίποντο στα 20” .

Στα 11” ο Έντουαρντς πήγε στις βολές για το 84-80 και τους 30 προσωπικούς πόντους, 14 στο Δ’ δεκάλεπτο

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 32-43, 59-61, 84-80

H στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βαθμολογία της EuroLeague

EuroLeague 2024/25: Πρόγραμμα και αποτελέσματα

Μπάγερν-Ολυμπιακός: Η photo gallery από το Μόναχο