Ο αρχηγός του Ερμή Αργυρούπολης, Σωκράτης Παξινός, μίλησε στο allstarbasket.gr για το εντυπωσιακό ξεκίνημα των νεοφώτιστων στη National League 1 και τον μακροπρόθεσμο στόχο της ομάδας των νοτίων προαστίων.

H σεζόν 2024/25 είναι ιστορική για τον Ερμή Αργυρούπολης που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη National League 1, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις του στην κατηγορία με τρεις νίκες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Όσον αφορά τον Σωκράτη Παξινό, ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ερμή, έχοντας κομβικό ρόλο στην πορεία της ομάδας του Παναγιώτη Γκαναβία και πανηγυρίζοντας δύο ανόδους.

Ο αρχηγός του Ερμή Αργυρούπολης μίλησε στο allstarbasket.gr για τη φετινή προσπάθεια, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως το ζητούμενο για το σωματείο είναι να προχωρά βήμα-βήμα, με σταθερά βήματα, προκειμένου να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί.

Ο Ερμής Αργυρούπολης κλήθηκε να αγωνιστεί στη National League 1 μέσω wild card και ο προβιβασμός επισημοποιήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Υπήρξαν αμφιβολίες όσον αφορά την ετοιμότητα για τις απαιτήσεις της κατηγορίας;

«Είναι γεγονός ότι η ομάδα στήθηκε αρχικώς με στόχο να πρωταγωνιστήσει στη National League 2. Το ζητούμενο δεν ήταν απλώς να δείξουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο, αλλά να έχουμε και πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν σας κρύβω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπήρχε η προοπτική να εξασφαλίσουμε την άνοδο μέσω wild card. Σε κάθε περίπτωση, δεν ξέραμε αν θα ήταν εφικτό να το πετύχουμε ξανά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ενδεχομένως άλλες ομάδες να είχαν προτεραιότητα. Παρ’ όλα αυτά, μάς ενημέρωσαν μετά τις εκλογές της ΕΟΚ ότι η αίτησή μας έγινε δεκτή και θα παίξουμε στη Β’ Εθνική! Το ζήτημα είχε να κάνει με τον όμιλό μας. Υπολογίζαμε ότι θα μπαίναμε στον 2ο όμιλο, από τον οποίο είχαν αποχωρήσει αρκετές ομάδες.

Τελικά, μπήκαμε στον 1ο όμιλο, ο οποίος περιλαμβάνει ιστορικά σωματεία όπως ο Μίλων, το Παγκράτι, ο Αμύντας, το Αιγάλεω και η Δάφνη. Μόνο και μόνο ακούγοντας τα ονόματα, καταλαβαίνεις τον βαθμό δυσκολίας! Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ξεκινήσει αρκετά καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

 

Ο Ερμής ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με απολογισμό τρεις νίκες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Πώς σχολιάζεις μέχρι στιγμής την πορεία σας στην παρθενική συμμετοχή στη National League 1;

 

«Αν σας πω ότι το περιμέναμε, θα πω ψέματα, και δεν το θέλω. Σίγουρα είχαμε τεράστια ανυπομονησία και ενθουσιασμό για την έναρξη της σεζόν. Πολλά παιδιά έχουν παίξει ξανά σε αυτή την κατηγορία, όμως η συμμετοχή στη National League 1 αποτελεί ιστορική στιγμή για το σωματείο του Ερμή Αργυρούπολης.

Ο ενθουσιασμός της διοίκησης και των παικτών μάς έδωσε φτερά στα πόδια σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια! Δεν φοβηθήκαμε τίποτα, παίξαμε δίχως άγχος και πετύχαμε τρεις σερί νίκες, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ πριν από την πρώτη ήττα από τον Μίλωνα. Είμαστε 12 νέα παιδιά, και από την περσινή ομάδα συνεχίζουμε μόνο εγώ και ο Ντούσαν Σάκοτα.

Αυτό το 3-1 δεν ήλθε καθόλου τυχαία. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, να σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο και να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε, προκειμένου να διεκδικούμε τις πιθανότητές μας σε κάθε παιχνίδι.»

 

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος του Ερμή Αργυρούπολης τα επόμενα χρόνια;

 

«Είναι αλήθεια πως όλα έχουν γίνει τόσο γρήγορα! Ο Ερμής αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ το 2022/23 και μέσα σε τρία χρόνια βρέθηκε στη National League 1.

Το σωματείο ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά κάθε χρόνο. Βέβαια, όλα αυτά δεν θα γίνονταν αν δεν υπήρχε τόσο καλή οργάνωση. Η ομάδα διοικείται από πολύ σοβαρούς ανθρώπους που πατούν γερά στα πόδια τους και “τρέχουν” τα πάντα. Ασχολούνται όλη μέρα με τον Ερμή, με στόχο να μας παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες και να δημιουργήσουν το καλύτερο κλίμα. Αυτό που ξέρω και μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι ο Ερμής ένα πυροτέχνημα.

Το ζητούμενο για το σωματείο είναι να προχωρά βήμα-βήμα, με σταθερά βήματα, προκειμένου να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε χωρίς να γίνουμε… ασανσέρ στις κατηγορίες.

Απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, με στόχο να εκπροσωπούμε με πολύ όμορφο και ρομαντικό τρόπο το μπάσκετ της Αργυρούπολης και του Ελληνικού».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗ NATIONAL LEAGUE 1

National League 1: Άνετη νίκη για το Αιγάλεω, 98-76 τα Φανάρια Νάξου

National League 1: Αήττητο τέλος για 5 ομάδες, Ηλυσιακός-Προμηθέας 122-121 στη β’ παράταση! (pics) !

Tο πρόγραμμα στον 1ο Όμιλο της National League 1

Οι συνθέσεις των ομάδων