ΑΕΚ

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ νίκησε μετά κόπων και βασάνων την Αντβέρπ με 77-76, για τη 14η αγωνιστική του Basketball Champions League, το βράδυ της Τετάρτης (06/02) και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν νωθρό για την κάτοχο του τροπαίου του Basketball Champions League, καθώς η Αντβέρπ έμεινε κοντά στο σκορ για περίπου πέντε λεπτά, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να αυξήσει την υπέρ της διαφορά (9-6) αλλά να μην το καταφέρνει.

Ωστόσο, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ και να προηγηθεί ακόμα και με 13 πόντους (25-12), 30 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου και τελικά η διαφορά να κλείνει στους 12 (25-13).

 

 

Η συνέχεια ανήκε στην “Ένωση”, η οποία διατήρησε με σχετική ευκολία το προβάδισμά της, με μόνη εξαίρεση ένα ξέσπασμα της Αντβέρπ που μείωσε στους επτά πόντους (34-27).

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 46-32, ενώ λίγο πιο πριν στη δεύτερη περίοδο, η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 17 πόντους (46-29).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με την ίδια όρεξη και ένταση στο δεύτερο μισό του αγώνα, καθώς δεν θέλησαν να αφήσουν περιθώρια στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση.

 

 

Έτσι, η ΑΕΚ συνέχισε να προηγείται με διψήφια διαφορά μέχρι να τελειώσει και η τρίτη περίοδος στο 61-50, με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι να μην σκοράρει στα τελευταία 2:30 λεπτά του δεκάλεπτου.

Βέβαια, με τον Βινς Χάντερ να κάνει πάλι μία εξαιρετική εμφάνιση (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), η ΑΕΚ θα ήταν πολύ δύσκολο να χάσει ένα δικό της παιχνίδι.

Στην τελευταία περίοδο, η Αντβέρπ αντέδρασε και μείωσε πάρα πολύ, ακόμα και στους τρεις (75-72) και έβαλε σε περιπέτειες την ΑΕΚ, η οποία ήθελε τη νίκη για να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της, την ώρα που η Χάποελ Ιερουσαλήμ έφευγε με τη νίκη από τη Ντιζόν, με 85-83.

 

 

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να κρατήσουν την υπέρ τους διαφορά και να πάρουν τελικά τη νίκη με 77-76 επί της Αντβέρπ, σε ένα συγκλονιστικό τέλος, με τον Πάρις Λι να μην μπορεί να διατηρήσει στην κατοχή του την μπάλα, την ΑΕΚ να παίζει πολύ καλή άμυνα και το σουτ του άσου της Αντβέρπ να μην βρίσκει στόχο.

Έτσι η ΑΕΚ τερμάτισε στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου, με ρεκόρ 12-2 και οι πιθανότητες να δούμε αναμέτρηση δύο ελληνικών ομάδων, στους “16” του Basketball Champions League, είναι πάρα πολλές.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 46-32, 61-50, 77-76

Τα στατιστικά των δύο ομάδων: