Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού, Νίκος Ρήγγας, “φιλοξενήθηκε” στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιώργο Βαλαβάνη και μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του, που κατέκτησε το Rising Stars, στην Άρτα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 65-53 τον Προμηθέα Πάτρας την Κυριακή (9/3) και κατέκτησε το φετινό τουρνουά Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Ρήγγας:

Για την όλη διεξαγωγή του Final-8: «Ήταν απ’ τις πιο άρτιες διοργανώσεις στις οποίες έχουμε λάβει μέρος. Αυτό μπορεί να το πει κανείς αν δει την πρωτοφανή αρωγή και του τοπικού πληθυσμού, με εθελοντές, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, φιλάθλους, που συνέθεσαν ένα ολοκληρωμένο Final-8, το οποίο δεν έχει κάτι να ζηλέψει από αντίστοιχες διοργανώσεις ανδρών».

Για το αν υπάρχει… δίλλημα κατάκτησης του Rising Stars ή του Πανελληνίου: «Σε εμάς δεν υπάρχει τέτοιο δίλλημα. Είναι αντίστοιχης δυσκολίας και το Rising Stars, για να μην πω μεγαλύτερης. Εμείς δεν έχουμε διλλήματα για τίτλους, το έχουμε ξεπεράσει αυτό. Παίζουμε τα ματς, θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά προφανώς δε μπαίνουμε σε τέτοιου είδους διλλήματα».

Για το αν το Rising Stars αποτελεί μια… πρόβα για το Πανελλήνιο: «Είναι εφάμιλλες διοργανώσεις. Δεν ξέρω αν είναι πρόβα γιατί είναι άλλη χρονική περίοδο το ένα, άλλη το άλλο. Εμείς τώρα δίκαια κερδίσαμε την 1η θέση, αλλά δε σημαίνει τίποτα παραπάνω απ’ το ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαστε η καλύτερη ομάδα εφήβων».

Για το κέρδος που έχει μια ομάδα απ’ τη συνεχή συμμετοχή της στα τουρνουά Rising Stars: «Καλώς ή κακώς, οι τοπικές Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα δε μπορούν να σου παρέχουν αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού και δυσκολίας. Επομένως, παίζοντας 11-12 ματς και άλλα 3 στο Final-8 μέσα σε 5 μήνες, προετοιμάζεσαι καλυτέρα, τα παιδιά “ψήνονται” περισσότερο, αποκτούν εμπειρίες απ’ τα ταξίδια και τον ανταγωνισμό. Όλα αυτά στα παρέχει αυτό το τουρνουά. Είναι μια ευκαιρία να παίξεις με μεγάλες ομάδες, με αντίστοιχες και καλύτερες ομάδες, να έχεις περισσότερους αγώνες».

Για την επόμενη μέρα των εφήβων: «Πρώτα πρέπει να ρίξουν το βάρος στα μαθήματά τους, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και να είναι συνεπείς μαθητές. Είναι κατόρθωμα αυτό που πετυχαίνουν τα παιδιά. Είναι προϋπόθεση για εμάς να έχουν μια αξιοπρεπή σχολική παρουσία.

Μπασκετικά, εντάξει, δε μπορεί να είναι κοινή, μιας και κάποια παιδιά θα παίξουν σε μεγαλύτερο επίπεδο, άλλα σε μικρότερο. Ο στόχος μας είναι σε όποιο επίπεδο καταφέρουν να φτάσουν, να το κάνουν έχοντας κάποια εφόδια. Να γνωρίζουν το παιχνίδι, να γνωρίζουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο, πώς πρέπει να παίξουν σε μια ομάδα».

Για την παρουσία ομάδων του εξωτερικού στο τουρνουά: «Καταρχάς, υπάρχουν ομάδες που έρχονται στο Rising Stars και είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς και τις συναντάμε κι εμείς που παίζουμε κάθε χρόνο στο ANGT. Υπάρχουν και άλλες που βρίσκονται σε ίδιο ή και χαμηλότερο επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, παίζοντας αντίπαλος με τέτοιες ομάδες βλέπεις τι γίνεται σε άλλες χώρες, πώς βλέπουν το μπάσκετ, το αναπτυξιακό, πώς επανδρώνουν τις ομάδες τους και γνωριζόμαστε. Έτσι εξελίσσεται και το μπάσκετ, πρέπει να έχεις ανοιχτές κεραίες και να βλέπεις τι γίνεται στον κόσμο».

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Final-8 Rising Stars: Η photo gallery από τις απονομές

Final-8 Rising Stars: Στον Παναθηναϊκό ο τίτλος 65-53 τον Προμηθέα Πάτρας (gallery)

Final-8 Rising Stars: Στην 3η θέση το Περιστέρι 72-64 την ΑΕΚ (gallery)

Final-8 Rising Stars: Στην 5η θέση η ΔΕΚΑ 73-66 τον ΠΑΟΚ -7ος ο Ολυμπιακός

Final-8 Rising Stars: Παναθηναϊκός-Προμηθέας στον τελικό, νίκησαν Περιστέρι και ΑΕΚ (galleries)

Final-8 Rising Stars: Νίκες ΠΑΟΚ και ΔΕΚΑ για τις θέσεις 5-8

Final-8 Rising Stars: Στους “4” το Περιστέρι 81-71 τη ΔΕΚΑ (gallery)

Final-8 Rising Stars: Mε τρίποντο του Ιωάννου η ΑΕΚ, άνετα στους “4”

Final-8 Rising Stars: Ο Παναθηναϊκός 76-70 τον Ολυμπιακό (gallery & vid)

Rising Stars: Τζάμπολ στο Final-8 με Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στις 14:15