allstarbasket.gr

Άλλοι τρεις αγώνες στα playoffs της Elite League διεξάγονται σήμερα, Τετάρτη (23/4).

Με τον Ηρακλή να γίνεται από χθες η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στο Final-4, άλλες έξι ομάδες διεκδικούν τις άλλες τρεις θέσεις.

Υπάρχουν δύο ξεκάθαρα φαβορί, Μύκονος και Μεγαρίδα, με 3-0 προβάδισμα σε σειρές που απαιτούν τέσσερις νίκες για την πρόκριση, ενώ αμφίρροπο είναι το ζευγάρι Κόροιβος-Ψυχικό (2-1) που θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Στις 16:00 ο Πανερυθραϊκός υποδέχεται τον ΑΟ Μυκόνου, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 3-0 στη σειρά και να απέχουν μια νίκη από την πρόκριση στο Final-4. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Action 24.

Έχουμε έρθει στα playoffs για να τιμήσουμε το θεσμό με το να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε, διεκδικώντας όσα μας αναλογούν στο παρκέ”, τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

“Αυτό θα κάνουμε κι αυτή την φορά με τη Μύκονο και ο κόσμος μας πρέπει να είναι σίγουρος, ότι θα δώσουμε τη μάχη μας μέχρι το τέλος. Τον καλούμε να βρεθεί εκ νέου στο πλευρό μας, για να δώσουμε αυτή τη μάχη όλοι μαζί”, πρόσθεσε ο 19χρονος γκαρντ του Πανερυθραϊκού.

Από πλευράς Μυκόνου, ο 29χρονος φόργουορντ Νίκος Πόζογλου είπε:

“Παρόλο που κερδίζουμε 3-0, θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, έχουν μια “πεινασμένη” και δυνατή ομάδα και παίζουν πολύ καλά στην έδρα τους. Θα προσπαθήσουμε την Τετάρτη  να κλείσουμε τη σειρά όσο πιο γρήγορα μπορούμε, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες μας για το Final 4, αλλά πρώτα έχουμε μια δουλειά να κάνουμε και δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε”.

Επίσης στις 16:00, οι Vikos Φalcons φιλοξενούν τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος, σε ένα παιχνίδι που θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube. Η ομάδα των Μεγάρων προηγείται με 3-0 στη σειρά, η οποία κρίνεται στις τέσσερις νίκες.

“Χρόνια Πολλά σε όλους. Προερχόμαστε από μια κακή εμφάνιση στην οποία δεν σταθήκαμε καθόλου στο ύψος των περιστάσεων. Την Τέταρτη όμως έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε τον καλό μας εαυτό που μας έφερε μέχρι εδώ”, τόνισε ο Δημήτρης Ερμείδης, με τον 24χρονο γκαρντ των Ηπειρωτών να προσθέτει:

Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να ανταμείψουμε τον κόσμο που μας στήριξε όλη την χρονιά με μια καλή εμφάνιση που να μας αναλογεί. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνα, η Μεγαριδα είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για τη νίκη”.

“Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, Χρόνια Πολλά με υγεία. Όσον αφορά το παιχνίδι στα Γιάννενα, για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό αφού σε περίπτωση νίκης θα προκριθούμε στο Final 4”, δήλωσε ο Αλέξανδρος Κοκορέλης από πλευράς ΝΕΜ, με τον 23χρονο φόργουορντ να προσθέτει:

“Ο Vikos είναι μια εξαιρετική ομάδα και σίγουρα δεν θα πρέπει να μας «ξεγελάσει» το πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα θα θελήσει να αντιδράσει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, να βγάλουμε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη”.

Στις 17:00 ο Κόροιβος Αμαλιάδας αντιμετωπίζει το Ψυχικό, στην Αμαλιάδα που αναμένεται να γίνει φετινό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου!

Οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη τους τη Μεγάλη Τετάρτη έχουν πάρει προβάδισμα με 2-1 στη σειρά, που κρίνεται στις τρεις νίκες.

“Xρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη με υγεία σε όλο τον κόσμο. Μετά την νίκη μας στον εκτός έδρας αγώνα, είναι δεδομένο ότι ο αγώνας της Τετάρτης θα είναι ακόμα πιο δύσκολος, πιο επίπονος και πιο απαιτητικός από τον πρώτο αγώνα», τόνισε ο βοηθός προπονητή του Κοροίβου, Γιώργος Λεβεντούρης.

“Η ομάδα του Ψυχικού με την εμπειρία που διαθέτει, θα προσπαθήσει να επαναφέρει τη σειρά στο γήπεδο της. Πιστεύουμε ότι οι παίκτες μας θα έχουν την ίδια προσήλωση στο πλάνο μας όπως και στον πρώτο αγώνα.

Θέλουμε με την δύναμη της έδρας και ενός γεμάτου γηπέδου να είμαστε εμείς η ομάδα που θα καταφέρει να επικρατήσει στην αναμέτρηση”, συμπλήρωσε.

Από πλευράς Ψυχικού, ο Γιώργος Διαμαντάκος δήλωσε:

“Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά με υγεία για όλο τον κόσμο. Ερχόμαστε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι. Ο Κόροιβος έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, πήρε το πλεονέκτημα έδρας και τώρα να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο και μοναδικό αποτέλεσμα τη νίκη για να ξαναφέρουμε τη σειρά στο Ψυχικό.

Πρέπει να δείξουμε διαφορετικό και βελτιωμένο πρόσωπο, γιατί ο Κόροιβος στο πρώτο παιχνίδι μπήκε πολύ δυναμικά κι έβγαλε ενέργεια, κάτι που προσπαθήσαμε αλλά δεν καταφέραμε να το κάνουμε και εμείς», με τον 30χρονο σέντερ να προσθέτει:

“Τώρα πάμε σε μια πολύ δυνατή έδρα στην οποία πρέπει να αρχικά να παλέψουμε περισσότερο από το πρώτο παιχνίδι και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, βγάζοντας την εικόνα που είχαμε σε πολλές δύσκολες έδρες στην κανονική περίοδο, για να κάνουμε ένα μεγάλο διπλό και να παίξουμε την πρόκριση στο γήπεδο μας σε τρίτο παιχνίδι”.

 

Για τα live streams και τις μεταδόσεις των σημερινών αγώνων δείτε ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Elite League: Πρόγραμμα-αποτελέσματα 2024/25