Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για τον μεγάλο τελικό που έχει μπροστά της η Φενέρμπαχτσε (25/5, 20:00) κόντρα στη Μονακό του Βασίλη Σπανούλη.
Ο προπονητής της Φενέρ είπε αρχικά:
“Είμαι πραγματικά χαρούμενος, νιώθω πολύ τυχερός που θα κοουτσάρω σε αυτόν τον αγώνα. Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε λίγο μετά τον χθεσινό αγώνα. Τώρα έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες μας για τον τελικό και περιμένουμε με ανυπομονησία τον αγώνα”.
Για τη Μονακό:
“Πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση χθες. Μπορώ να πω ότι η Μονακό κατέστρεψε τον Ολυμπιακό με την άμυνά της.”
Για τον τελικό της EuroLeague:
“Ο τελικός χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, πρέπει να παίξουμε καλά σε κάθε πτυχή. Πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν από την άμυνα, αλλά φυσικά οι αποφάσεις που θα πάρουμε στην επίθεση θα είναι σημαντικές. Αν παίξουμε έξυπνα στην επίθεση, αυτό θα βοηθήσει και την άμυνά μας.”
Για τα πλεονεκτήματα της ομάδας του:
“Η μεγαλύτερη πολυτέλεια που έχουμε είναι ότι δεν εξαρτόμαστε από έναν μόνο παίκτη. Έχουμε παίκτες που χρησιμοποιούν την μπάλα και αυτό μπορεί να μειώσει την πίεση. Είναι ανακούφιση να έχεις τόσο μεγάλο αριθμό διαφορετικών παικτών που ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν την μπάλα. Επομένως, θα φτάσουμε στο σημείο να διαχειριστούμε ξανά τα συναισθήματα, να είμαστε μέσα στο παιχνίδι, να ζούμε τη στιγμή, κάτι που θα είναι σημαντικό.”
Για το αν πίστευε ότι ο Σπανούλης θα γινόταν προπονητής:
“Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα σκεφτεί ότι θα γινόταν προπονητής. Με εξέπληξε ότι ακολούθησε αυτό το μονοπάτι. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι συνήθιζε να λέει ότι δεν ήθελε να γίνει προπονητής.
Ακόμα και εγώ δεν ήμουν σίγουρος ότι θα γινόμουν προπονητής μέχρι τα τελευταία δύο χρόνια της καριέρας μου. Είχα αφήσει στην άκρη αυτές τις σκέψεις μέχρι εκείνο το σημείο.
Δεν είχα σκεφτεί ότι θα γινόταν προπονητής ο Σπανούλης, αλλά τελικά έχει νόημα. Ζει και αναπνέει για το μπάσκετ”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καλάθης: “Είναι πάντα υπέροχο να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις έναν τίτλο”
Σπανούλης για Φουρνιέ: “Έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του και μίλησα σαν φίλος”
Σπανούλης σε Σάρας: “Μ@ τι κάνουμε τώρα που δεν έχουμε την μπάλα στα χέρια”;
Σπανούλης για συνθήματα οπαδών Παναθηναϊκού: “Δεν ξέρω γιατί έγινε, δεύτερο σπίτι μου ο Ολυμπιακός”.