Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τα φιλικά της η Εθνική Γυναικών πριν από το Ευρωμπάσκετ καθώς το βράδι της Πέμπτης νίκησε στο Παλαιό Φάληρο τη Λιθουανία με 87-59.
Ήταν η “πρόβα τζενεράλε” για τα κορίτσια πριν από το μεγάλο ραντεβού στο ΣΕΦ που αρχίζει στις 18 Ιουνίου, στην οποία έπαιξε για πρώτη φορά με το εθνόσημο και η νατουραλιζέ, Ρόμπιν Πάρκς.
Στον μοναδικό αγώνα της Εθνικής στο 4ο τουρνουά “Βάσω Μπεσκάκη”, στο “Σοφία Μπεφόν” του Π. Φαλήρου, η Αμερικανή έδειξε το πόσο θα βοηθήσει την προσπάθεια της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, έχοντας πολύ καλή παρουσία.
Σε 21:03 που αγωνίστηκε πέτυχε 16 πόντους με 6/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή, ενώ πήρε 6 ριμπάουντ κι έδωσε 3 ασίστ.
Κορυφαία της ελληνικής ομάδας ήταν η Μαριέλλα Φασούλα με 19 πόντους από 9/12 προσπάθειες, 1/1 βολή, συν 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο.
Άλλους 16 πόντους έτυχε η Χριστινάκη με 6/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή, ενώ η Σπανού είχε 9 πόντους-7 ασίστ.
Για τη Λιθουανία, μοναδική διψήφια σκόρερ ήταν η Γιούστε Γιότσιτε με 13 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 26-12, 42-27, 64-44, 86-59
ΕΛΛΑΔΑ (Πρέκας): Κριμίλη 7 (1), Μποσγανά 5 (1), Παυλοπούλου 7 (1), Νικολοπούλου, Λούκα 5, Σπανού 9 (1), Χατζηλεοντή, Χριστινάκη 16 (1) Παρκς 16 (1), Χαιριστανίδου, Φασούλα 19, Καρλάφτη 3 (1).
Εκτός 12άδας έμειναν οι Χωλοπούλου, Σαρηγιανίδου, Ταμπάκου.
Η photo gallery:
Tα highlights του αγώνα: